DanseKino, Dansens Dager 2018Scene 1 + cafe

Lørdag 28. April
Dørene åpner: 18:30
Starter: 19:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


For femte år på rad feirer RAS - Regional Arena for Samtidsdans og Tou Scene Dansens Dager sammen. I år inviterer til DanseKino med visning av intet mindre enn tre dansefilmer: Distant voices, Nordic Escape og Strim. Det hele starter kl.19.00 i scene 1 på Tou Scene, baren er åpen og popcorn blir servert. Velkommen!

Program:

Distant voices
Molitrix Scenekunst/Linda Birkedal

Distant voices er en kortfilm om tiden som er gått og som aldri vil returnere. Den er knyttet til minner og ønsket om å holde fast på fortiden, i søken etter hva som finnes i fremtiden. I balansen mellom fortid og fremtid, vil horisonten alltid være i forandring.

I close my eyes and I can hear you voice
In the distance, far away
I feel you breath, like cool fog in the summer morning
Coming closer,
Distant voices.

Produksjon: Molitrix Scenekunst
Danser/koreograf: Linda Birkedal
Filmfoto og klipp: Linda Birkedal
Musikk: Linda Birkedal

Linda Birkedal er utdannet i London på Trinity-Laban, Universitetet i København, Universitetet i Stavanger og Stockholms Dramatiske Høyskole. Etter utdanning har Linda Birkedal jobbet som danser, koreograf, pedagog og produsent og etablerte Molitrix Scenekunst i 1999. Molitrix Scenekunst sine dansefilmer er vist i Norge, Sverige og Hellas.


The Nordic Escape
Tone Martine Kittelsen og Maja Hannisdal

The Nordic Escape er en dansefilm lagt i samarbeid mellom danser Tone Martine Kittelsen, filmmaker Maja Hannisdal og komponist Kristín Þóra Haraldsdóttir. Filmens tema kretser om vår tids rastløshet.

Filmen består av samtidsdans, minimal dialog og et øde, åpent lydlandskap. Danserens bevegelser viser en kamp mellom behovet for å flykte og behovet for ro. Det er en konstant rastløshet i kontrast til roen i den majestetiske naturen som gir en spenning til en ellers saktegående film. Filmen tar sikte på å ikke dømme den ene eller den andre nordiske levemåten, men forsøker å gi et abstrakt bilde av en drastisk endring i en persons valg av livsstil.

konsept og idé: Maja Hannisdal and Tone Martine Kittelsen
danser: Tone Martine Kittelsen
film og redigering: Maja Hannisdal
musikk: Kristín Þóra Haraldsdóttir
støttet av: Fond for lyd og bilde og Norsk- Islandsk samarbeid Kulturrådet
takk til: Nordic House Iceland

Strim
Aleksander Johan Andreassen, Zoë Schmederer, Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas

I filmen Strim blir vi med Sigrid på leting etter sin savnede katt Liv. Under letingen blir Sigrids indre monolog til en ytre i både handling og bevegelse. Hun kolliderer, og ledes videre i møte med sitt lokalsamfunn.

Med filmskaper Aleksander Johan Andreassen, dansekunstner Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, og filmfotograf Zoë Schmederer.

Strim ble filmet i Groruddalen i to uker i juli 2016 og hadde premiere ved Bodø Biennale i 2016. Filmen hadde offisiell festivalpremiere under Tromsø internasjonale filmfestival 2017 og internasjonal premiere under 63. Internationale Kurzfilmtage Oberhausen 2017. STRIM vant gullstolen under Kortfilmfestivalen i Grimstad 2017, og vært del av filmprogrammet på Høstutstillingen.

Støttet av Norsk kulturråd og NFI

foto Zoë Schmederer

Støttes av: