Phantasmagoric (ras dansebiennale)Scene 1

Fredag 16. Mars
Dørene åpner: 13:30
Starter: 14:00
Aldersgrense: 15år

Kjøp!


I mars 2018 feirer vi vår samarbeidspartner RAS-regional arena for samtidsdans sitt 10 årsjubileum, og Tou Scene inviterer til forestillingen PHANTASMAGORIC. Merk at forestillingen spilles både kl.14.00 og kl.22.00. Programmet er en del av RAS dansebiennale.

PHANTASMAGORIC er en strøm av bilder, forestillinger, stemninger og emosjoner som kan trenge inn i din kropp, bevisst eller ubevisst. Berstad, Helgebostad og Brun skaper et rom for transformasjon som hyller det pubertale og katarsisen man kan oppnå gjennom en total og inderlig dedikasjon. Rommene og objektene blandes inn i hverandre som en refleksjon av minner, personlige eller kollektive tankerekker. Utbruddene bygger serier av tilstander, de forsvinner like brått som de oppstår.

PHANTASMAGORIC maner til fantasisprang og slik vitenskapsmennene og tryllekunstnerne fra fantasmagoriashowene på 1800-tallet ønsket, ønsker også PHANTASMAGORIC å skjerpe mottakeligheten for surrealistiske og uvirkelige stemninger.

Vi møtes et sted mellom slik vi er, slik vi kunne vært og slik vi kan bli.

Forestillingen er et samarbeid mellom Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Chrisander Brun.


Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad er begge utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo (både BA utøvende dans og MA koreografi) og er viktige stemmer i det norske dansefeltet som har hatt en ekstensiv produksjon spesielt de siste fem årene. Deres praksis er mangfoldig og utvikles stadig gjennom undersøkende arbeid gjennom forestillingsprosjekter og kunstprosjekter som tar andre format. Berstad og Helgebostad deler en nysgjerrig på krefter som former våre kropper og historie, og gjennom sine arbeid undersøker, virvler de opp og reflekterer med og over disse energiene.

Chrisander Brun er aktiv som scenograf, lys designer og fotograf. Hen har i lengre tid bodd i Stockholm og tok sin BA på Dramatiska Institutet i 2010. Brun har gjort scenografi og lys ved ett stort antall dans- og teaterforestillinger i hele Skandinavia og mange arbeid har blitt presentert ved flere internasjonale scenekunstfestivaler i Europa. 

illustrasjon av Olof Svenblad

Støttes av: