Utstillingsåpning Bruksrommet: Vilda Kvist (SE)Bruksrommet

Torsdag 22. Februar
Starter: 19:00
Tillatt for alle.Bruksrommet er et nytt prosjekt som viser samtidskunst på Tou Scene og er initiert av kunstnere ved Atelierhuset i samarbeid med Tou Scene. Programmeringen blir til gjennom fagfellevurdering.

It doesn't matter what I think about dark matter
Vilda Kvist (SE)
Hvor: Bruksrommet
Vernissage: Torsdag 22 februar kl 19.00
Utstillingsperiode: Fredag 23 - søndag 25 februar kl 12.00 - 16.00

Sist sommer dro Vilda Kvist til en astrofysisk forskningsstasjon på Kanariøyene. Hun hadde med seg sine egne prinsipper for kunsten og for livet i møte med forskerne. Hadde disse feltene overhodet noe overlapping? Gjennom både astrofysikk og kunst forflyttes våre perspektiv. Men betyr det egentlig noe hva kunstneren tenker om mørk materie?

Til utstillingen på Bruksrommet viser Kvist skulpturen "The Achievement" og gjennomfører en performance basert på samtaler og intervjuer med astrofysikere på forskningsstasjonen. Performancen vil pågå fra vernissagens start og strekke seg gjennom åpningstiden for utstillingen. Kvist har utarbeidet en performance- komposisjon for tiden i Stavanger, der repetisjon, avbrudd og stemmen står sentralt.

Kunstner på Atelierhuset Anna Ihle skriver om Vilda Kvist:
Nå åpner Bruksrommet på Tou Scene, og jeg er først ut til å invitere en kunstner hit. Jeg tenkte det var passende å invitere en kunstner som beveger meg, som flytter meg fra et sted til et annet. Som får meg til å se hvor stort livet er, hvor liten jeg er. Og hvor viktige fortellinger er. Jeg har begynt å gråte i møte med Vilda Kvist sine arbeider, for etterpå å føle meg smartere og større og mindre på samme tid. Jeg ble kjent med Vilda Kvist som kunststudent, og følte meg velkommen til kunsten hennes. Det var verk og fortellinger som var inderlige og dramatiske. Kunst som fikk meg til å føle at jeg var en del av noe viktig. Kvist har en evne i kunsten til å vise hvordan livet kan være filmatisk og stort. I sitt arbeid presenterte hun meg for en personlig barndomsopplevelse som fikk meg til å føle meg mindre ensom, paljetter og tårer, en lesbisk historie fra en annen tid som måtte fortelles igjen, et kor som satte spor og et politisk øyeblikk som jeg ikke kunne ta fri fra.

Vilda Kvist (f. 1979 i Gøteborg) har studert på Konstfack, Kungliga Konsthögskolan och STDH i Stockholm. Hun har tidigere vist og framført verk på blant annet Rekjavik Art Museum, The Living Art Museum (Reykjavik), Nau Gallery (Stockholm), Moriska Paviljongen (Malmø) og Gallery Kalnas (Vilnius).
Støttes av: