Utstillingsåpning Bruksrommet: Georgiana Dobre (Ro) & Kjersti Vetterstad (No)Bruksrommet

Torsdag 25. Oktober
Starter: 19:00
Tillatt for alle.Bruksrommet er et nytt prosjekt som viser samtidskunst på Tou Scene og er initiert av kunstnere ved Atelierhuset i samarbeid med Tou Scene. Programmeringen blir til gjennom fagfellevurdering.


An Epoch of Rest

Georgiana Dobre (Ro) & Kjersti Vetterstad (No)

Hvor: Bruksrommet

Vernissage: Torsdag 25 oktober.

Utstillingsperiode: Fredag 26 - søndag 28 oktober kl 12.00 - 16.00


An Epoch of Rest inviterer publikum med på en reise inn i en fjern fremtid, langt utenfor vår tidsregning. Store endringer i klimaet har gjort jorden ubeboelig for menneskene slik vi kjenner de i sin nåværende form, men et menneskelignende vesen har funnet seg til rette under de ekstreme forholdene. På tross av sine menneskelige trekk, har vesenet ikke språk. Det har ikke noe forhold til sin egen historie eller noen tanker eller forestillinger om hvilken fremtid som kommer det i møte. Det simpelthen eksisterer i sitt eget her og nå.


Utstillingen består av to verk: Video og lyd-arbeidet An Epoch of Rest, samt performance med tittelen Exercise for Future/ Past Utopia.


Lydbildet er komponert av Irinel Anghel - en av de fremste representantene for eksperimentell lydkunst i Romania. Hun beskriver seg selv blant annet som stemme-kunstner og lyd-danser, og er opptatt av temaer som post-humanisme, "temporary disturbing art" og "real-fictions".


Om Georgiana Dobre & Kjersti Vetterstad:

Georgiana Dobre (Ro) er interdisiplinær kunstner med bakgrunn i dans og koreografi. Hun jobber hovedsakelig med performance og video som uttrykksform, og praksisen hennes beveger seg mellom samtidsdans og billedkunstfeltet. Arbeidene tar ofte utgangspunkt i kroppen som verktøy for meningsproduksjon - som bilde og representasjon, som identitetsmarkør, og som uttrykk for ideologi og sosiale konstruksjoner.


Kjersti Vetterstads praksis utforsker temaer som tid og forgjengelighet, spørsmål knyttet til identitet og fremmedgjøring, og grensene som definerer forholdet mellom menneske og natur. Uttrykket strekker seg fra det poetiske og undrende til samfunnssatire, og manifesterer seg i medier som installasjon, performance, lyd, video, foto og film.


Dobre og Vetterstad har flere samarbeid bak seg, men An Epoch of Rest er deres første separatutstilling som kunstner-duo.

Støttes av: