Kitchen Orchestra og Marilyn CrispellMaskinhallen

Søndag 28. Oktober
Dørene åpner: 18:00
Starter: 19:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Den amerikanske pianisten, improvisatøren og komponisten Marilyn Crispell skriver et nytt verk til Kitchen Orchestra. Crispell skal lede og opptre med orkesteret under urfremøringen, som finner sted i Maskinhallen på Tou scene søndag 28. oktober. Verket, med arbeidstittelen «Landscapes», inneholder gjennomkomponerte partier - moduler med musikalske motiver som går på tvers av hver andre - samtidig som det gir plass til improvisasjon i mindre eller større avdelinger av ensemblet.

Marilyn Crispell er ECM-tilknyttet musiker som har komponert og fremført samtids- og improvisert musikk siden 1978. I ti år var hun medlem av Anthony Braxton Quartet og Reggie Workman Ensemble, og har opptrådt og gjort innspillinger som solist og i samarbeid med bl.a. Paul Motian, Gary Peacock, Raymond MacDonald, Anders Jormin og Joelle Leandre.

Hun har mottatt arbeidsstipend fra New York Foundation for the Arts tre ganger, og i 2004 var utnevnt av New England Conservatory som én av 100 fremragende alumner i løpet av de siste 100 år.

Med sitt uredde kreative engasjement og utrettelige pågangsmot, utgjør improvisasjons- og samtidsorkesteret Kitchen Orchestra en gnistrende transformatorstasjon i Stavangers kulturliv. Siden 2005 har orkesteret jobbet målrettet for å realisere sin visjon om å være et kollektivt kraftuttrykk for improvisasjonsmusikken, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Kitchen Orchestra er organisert i et musikerpool med musikere med lang fartstid som improvisatører, og har en åpen struktur som slipper til sine medlemmers ulike musikalske praksis. Orkesteret har tidligere jobbet med anerkjente musikalske ledere fra jazz-, samtids- og improvisasjonsmusikkens verden som Django Bates, Anthony Pateras, Hilmar Jensson, Magnar Åm og Geir Lysne. I 2013 ga orkesteret ut platen «Kitchen Orchestra with Alexander von Schlippenbach.»

Marilyn Crispell: leder/tangenter

Didrik Ingvaldsen: trompet

Gunhild Seim: trompet

Dominique Brackeva: trombone

Gaute Vikdal: basstrombone

Glenn Brun Henriksen: saksofon

Arild Hoem: saksofon

Olav K.S. Olsen: cello

Gjertrud Økland: fiolin

Dag Egil Njaa: elektronikk

Vidar K. Schanche: elgitar

John Lilja: kontrabass

Dag Magnus Narvesen: slagverk

Marius Munthe-Kaas: slagverk


Konserten er støttet av Norsk kulturråd, Stavanger kommune og Norsk jazzforum

Støttes av: