Minor Majority + special guest Anne Marie AlvedalMaskinhallen

Torsdag 24. Januar
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Utsolgt!


Ti år siden sist.

Den ellevte januar 2019 slipper Minor Majority «Napkin Poetry» - bandets første album på ti år. Dette markeres med en omfattende norgesturné i januar, februar og mars.

Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back to Me», «(In That) Premature Way», og ikke minst «Supergirl», var Minor Majority med på å definere det første musikalske tiåret i det nye millenniet her til lands. Eller som vokalist Pål Angelskår så kledelig beskjedent sa det i intervju med Norsk på Spotify: «Vi er et ganske stillferdig rockeband som var så heldige å treffe den musikalske tidsånden på begynnelsen av 2000-tallet.»

Nå er de tilbake med ny musikk. I oktober slippes singelen «Another Year» og i januar 2019 kommer albumet «Napkin Poetry». Hele tolv nye låter er det funnet plass til – fra de hektende, velformulerte poplåtene bandet har blitt så kjent for, via eksesser i alt country / americana landskapet til Ryan Adams og Jason Isbell - til saktegående, storslått rock i samme landskap som Madrugada, Midnight Choir og Tindersticks på sitt mest melodiske.

Minor Majority debuterte i 2001 med albumet «Walking From Nicole’s» og ga ut seks kritikerroste album, som til sammen har solgt mer enn 180 000 fysiske eksemplarer. I 2006 vant de spellemann i klassen «beste popgruppe» for plata «Reasons to Hang Around.» Bandet har spilt over 500 konserter og turnert over hele Europa.
Minor Majority ga seg i 2010, men gjorde livecomeback i 2014 da de markerte 10-årsjubileet for gjennombruddsplaten «Up For You & I» med en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo. Siden har de spilt på Rockefeller årlig, til utsolgte hus hver gang.

Minor Majority lover en konsert med låter fra hele katalogen, både nye favoritter og gamle klassikere. Ikke gå glipp av denne muligheten til å se et av Norges beste og mest rutinerte pop-band med nytt materiale mellom hendene.

Foto: Eivind Stoud Platou/Handverk

Anne Marie Almedal har blitt omtalt som en av Norges mest markante indie-stemmer helt siden hun debuterte med kunstpop-bandet Velvet Belly på 90-tallet. Nå er hun tilbake med den etterlengtede nye fullengderen «Lightshadow».

Hennes trollbindende røst har også smøget seg inn i folks hjerter gjennom flere TV-serier, prisvinnende filmer og reklamer verden rundt. Hun er viden kjent for tittel-låten til hele Norges «Himmelblå».

Vi er stolte over å ha henne med som support for Minor Majority!

Støttes av: