Peter og Ulvenloftet

Søndag 04. November
Dørene åpner: 13:00
Starter: 14:00
Tillatt for alle.

Utsolgt!


I 1936 skrev den russiske komponisten Sergej Prokofiev et av historiens mest kjente klassiske stykker for barn, Peter og ulven. Stykket er basert på det russiske folkeeventyret med samme navn. 

Historien handler om en gutt, Peter, som bor med bestefaren ved et jorde i nærheten av skogen. Peter har ikke lov til å gå utenfor gjerdet. Der ligger nemlig ulven på lur i buskene. En fin vårdag er han sammen med vennene sine: en fugl, en katt og en morsom, vimsete liten and og de lurer seg utenfor gjerdet på tross av bestefarens advarsler. Dagen forvandler seg til et spennende og morsomt eventyr når ulven dukker opp. 

Eventyret fortelles ved å bruke instrumentenes særegne klanger og uttrykk. Hver karakter har sitt eget instrument og sitt eget tema. Peter er beskrevet som en glad gutt av strykerne, og bestefaren har fått fagottens dype toner. Kattens myke skritt beskrives av klarinetten, og fløyten er fuglen i historien. Oboen beskriver Anden, Ulven selv er det hissige pianoet, og når slagverket kommer inn, er det verst for ulven, da jegerne er på farten av han. I dag får dere høre kammerversjonen av dette mesterverket for barn!

Forteller er Håkon Vestly og konserten dirigeres av Rune Furøy Johansen.

Konserten begynner kl 14.00 

Målgruppen er barnefamilier 

Billettpris er 100,-

Støttet av Joker Klokkarstua og Stavanger Kommune
Støttes av: