Tortusa/Breisteinloftet

Fredag 15. Februar
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Tortusa er et av aliasene til elektronika artist og komponist John Derek Bishop. Musikken hans er stemningsfull og plasserer lytteren i ulike emosjonelle tilstander. I flere år har Bishop komponert for, og opptrådt sammen med, moderne danse- og performance-forestillinger i Norge, England og Frankrike. Han har laget musikk for kortfilmene «Limerence», «Hyperspace» og «Across the dreams».

Inge Weatherhead Breistein er en norsk jazz saxofonist, elektronisk musiker og komponist. Han utøver og komponerer musikk i et bredere spekter av sjangre hvor jazz, ulike former for elektronisk musikk, eksperimentell pop og fri improvisasjon.

Saksofon er utgangspunktet for lyd-universet Tortusa skaper ved å sample Breisteins saksofonspill. Musikken er en langstrakt og pulserende reise, vakker i et øyeblikk og ambivalent i et andre. Uttrykket deres veksler mellom å være organisk og akustisk, til å være digitalt, røft og industrielt

Debutalbumet «Mind Vessel» ble faktisk spilt inn på TOU, for å utnytte klangen og stemningen i de ulike rom. Albumets elektroniske eksperimentelle lyd refererer til genrer som elektronika, ambient, nordisk jazz og minimalisme.

Nå kommer albumet hjem til bygget det ble skapt i!

Støttes av: