ZOID: PRESENTERER Lotte Anker & Kitchen Orchestra: 'Transcending Jukebox'Maskinhallen

Søndag 13. September
Dørene åpner: 18:00
Starter: 19:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Da Lotte Anker i 2005 ledet en konsert med Stavanger-musikere på Tou Scene, ble, uten at noen visste det, et ensemble født. Når Kitchen nå feirer sine første 10 år er det en glede å ønske nettopp Lotte velkommen tilbake. 


Transcending Jukebox er skrevet på bestilling til jubileet og uroppføres idag. Det sysselsetter hele orkestret på over 20 musikere, og er et collage-aktig verk som handler om ulike aspekter av tid: Både det aktuelle, dagligdagse her og nå, og den mer utstrakte og surrealistiske tid f.eks. i drømmer. 


Jukeboxen sto for daglig konsum av musikk, men også for drømmer og lengsler. I tillegg var den midtpunkt for et rituelt fellesskap mellom bargjestene.  I bestillingsverket er den gamle popmusikken byttet ut med referanser til samtidsmusikk, frijazz og eksperimentell musikk, iblandet tekstfragmenter og visuelle performative elementer.  Den transcenderende jukebox har forvandlet seg til en indre jukebox med merkelige, lysende, viltvoksende og poetiske landskaper. 


Lotte Anker er en København-basert saksofonist og komponist som arbeider i feltet mellom eksperimentell jazz, improvisasjon og samtidsmusikk. Hennes musikk inkluderer både melodiske (ofte vridde og fragmenterte sådanne) og mer abstrakte teksturer, og dekker et vidt område fra det minimalistisk transparente til det tette og mørke ekspresjonistiske.


Lotte Anker har initiert og ledet et stort antall anerkjente samarbeid og ensembler, med f.eks. musikere som Craig Taborn, Gerald Cleaver, Sylvie Courvoisier, Ikue Mori, Fred Frith etc. Hun har spilt på større festivaler og konsertsteder i det meste av Europa, USA, Canada, Asia, Afrika og Midtøsten.


Arr: Tou Scene, Zoid: & Kitchen Orchestra.
Støttes av: