Moon Relay+Monkey PlotScene 1

Lørdag 04. November
Dørene åpner: 21:00
Starter: 21:30
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Moon Relay

Rockekvartetten Moon Relay spiller instrumentalmusikk som både stimulerer til hallusinasjoner, dans og eventyrlige tankerekker.

I 2013 ga bandet ut en tolvtommer på HUBRO, før de året etter slapp et kritikerrost debutalbum. Med det nye albumet «Full Stop Etc» tar bandet i en enda mer kreativ og særegen retning.

«Full Stop Etc» skiller seg tydelig fra det selvtitulerte debutalbumet på mange måter. Låtene er strammere arrangert, kortere og bandet har åpnet flere dører mot nye rom. Albumet har i større grad blitt til i studio denne gangen.

Albumet er spilt inn delvis i Malabar Studio og i bandets eget hjemmestudio over et lenger tidsrom, og senere mikset av støymusiker og produsent Lasse Marhaug. Resultatet er et kreativt album som både fenger og overrasker, og betydelig utvider band-universet.


Monkey Plot

På sitt tredje album går gitar-, bass-, og trommetrioen Monkey Plot elektrisk igjen etter i flere år i et rendyrket et helakustisk uttrykk. Musikken oppleves fortsatt som intim, men bandets røtter i rocka alternativmusikk skinner klarere gjennom. Gjenkjennelig og nytt. Utfordrende, men tilgjengelig.

Monkey Plot har i manges øyne vært med på å revitalisere den norske improviserte musikkscenen. Siden starten i 2009 har bandet gitt ut 2 LPer med konsentrert og lavmælt improvisert musikk, en kasettutgivelse med den svenske poet og lydkunstneren Pär Thörn og en CD med frijazzpioneren Frode Gjerstad. 

I de siste åra har bandet turnert omfattende i Norge, Europa, Japan og Sør-Amerika, og gravd ut materialet til bandets nyeste plate «Here I Sit, Knowing All Of This» (2016 HUBRO). Platen markerer et solid stilskifte og et sound som av kritikere har blitt relatert til band som Fugazi, Television, Sonic Youth, Tortoise og Gastr Del Sol. Likevel er musikken fortsatt godt forankret i Monkey Plots egenartede karakter. Det er intimt, alltid subtilt fengende og ukomplisert.

Støttes av: