Phuterdo Øreloftet

Lørdag 22. April
Dørene åpner: 19:00
Starter: 20:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


SLOVAKISK ROMAMUSIKK MØTER NORSK IMPROVISASJONSMUSIKK

Phuterdo Øre (Kitchen Orchestra + Slovakiske sigøynermusikere)

Å høre helt ny musikk - for ikke å si en helt ny musikksjanger basert på eldgammel, vandrende europeisk kultur - er ikke hverdagskost. Den eksklusive muligheten får du på Loftet på Tou Scene 22. april.

Forsker Jana Belisova har i en årrekke arbeidet med romafolket i Slovakia, og har hentet frem sanger sjelden hørt utenfor den slovakiske landsbygda. Dette er sanger fra et lukket samfunn, fra de tusen hjem, fra kjøkkenbordene. Sanger som forteller om en annen virkelighet, om utenforskap, om fattigdom og tragedie, om samhold, og om livets gang.

Nå skal sangene frem i lyset. Siden september 2016 har musikere fra Kitchen Orchestra og det slovakiske romasamfunnet arbeidet i rammen av prosjektet Phuterdo Øre: Nye møter mellom norsk improvisasjonsjazz og slovakisk romamusikk har blitt utviklet av komponistene Nils Henrik Asheim og Iva Bittóva, og stolt tradisjon møter eksperimentell samtid når musikken nå fremføres for første gang i Norge på Tou Scene.

Vi inviterer til en kveld hvor tradisjonsmusikk får ny drakt, hvor samtidsmusikk slår røtter i et ukjent terreng, og hvor du får høre et musikalsk samarbeid utenom det vanlige. Velkommen til en helt ny lytteropplevelse på Loftet!

Komponist / harmonium Nils Henrik Asheim

Komponist / fiolin / vokal Iva Bittova

Vokal Stine Janvin Motland

Marcela Dreveňáková

Vokal / gitar Jozef Dreveňák

Gitar Peter Mizigar

Fiolin Gjertrud Økland

Patrik Žiga

Cello Roman Harvan

Saksofon Petter Frost Fadnes

Akkordeon Johan Egdetveit

Trommer Ståle Birkeland

Phuterdo Øre er et samarbeid mellom Tou Scene, Kitchen Orchstra og Cinefili Kosice, Slovakia. Prosjektet er støttet av EØS-fond fra Island, Lichtenstein og Norge, og er delfinansiert over det slovakiske statsbudsjettet.


Støttes av: