The Sugarhill GangMaskinhallen

Torsdag 17. August
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Utsolgt!


«I said a hip hop, the hippie, the hippie, to the hip, hip hop, and you don't stop, a rock it». Gudfedrene av hiphop, The Sugarhill Gang, kommer til Tou Scene i august!

Det er stor sannsynlighet for at du på et eller annet tidspunkt i livet har ristet løs til en av The Sugarhill Gangs mange legendariske hits. Låter som «Apache (Jump On It)», «8th Wonder» og den legendariske «Rappers Delight» er bare et knippe av hitlåter de har produsert i løpet av sin lange karriere.

Ikke bare var de toneangivende for åttitallets rapscene, men de bidro også til å få den opp av undergrunnen og banet veien for rappen som en sjanger.

Låta «Rappers Delight» ble den første rap-singelen i verden som ble en Top 40-hit på Billboard Hot 100-lista, og markerer et skille i hiphopens historie. Siden den gang har gruppen gitt ut albumene «Sugarhill Gang» (1980), «8th Wonder» (1982), «Rappin' Down Town» (1983), «Livin' in the Fast Lane» (1984) og «Jump on It!» (1999).

The Guardian skrev i sin omtale av gruppas konsert på Jazz Cafe i London: «Anyone who wants to understand the true nature of hip-hop's perennial concern with "keeping it real", has only to go back to the music's formative moment». Det har du muligheten til på Tou Scene i sommer!

Støttes av: