skal jeg fortelle om grønlandsisen av VrangforestillingScene 2

Tirsdag 19. September
Dørene åpner: 17:30
Starter: 18:00
Tillatt for alle.

Utsolgt!


Vrangforestilling spiller "skal jeg fortelle om grønlandsisen"
- basert på "Grader av hvitt" av Johan Harstad

Merk at forestillingen er en del av serien SPIRE*

Teatergruppa Vrangforestilling har fram til nå arbeidet med sentrale tekster fra norsk litterær kanon, men setter i år for første gang opp en samtidstekst. Forestillingen "skal jeg fortelle om grønlandsisen" er basert på den prisbelønte stavangerforfatteren Johan Harstads monologiske tekst "Grader av hvitt" fra 2007. Dette er første gang teksten settes opp som teater, og forestillingen er en del av festivalprogrammet til årets Kapittel-festival.

Vi møter en kvinne som er på ferie på Grønland sammen med mannen sin. Midtveis ute på vidda innser hun at hun egentlig aldri ville ha de barna de fikk sammen, og at hun heller ikke ville gifte seg med sin mann. Hun velger å stjele yttertøyet hans og forlater ham i isødet. Vi møter kvinnen dagen etter denne hendelsen, da hun selv merker at de første tegnene på hypotermi viser seg. Gjennom de forskjellige stadiene av forfrysning forandrer historien seg og måten hun forteller den på, frem til punktet hvor hun fryser i hjel.


Regissør og produsent: Maria Drangeid
Skuespillere: Henrik Bjelland og Eirin Schou Fævelen
Komponist: John Derek Bishop
Lysdesign: Bjørnar Mæland

Støttet av: Kapittel 2017, Kulturrådet: Fri scenekunst, Stavanger Kommune, Stiftelsen Fritt Ord, Det norske komponistfond og Tou Scene

*SPIRE - For å lettere navigere mellom de ulike uttrykkene lanserer Tou Scene programserien SPIRE. SPIRE indikerer gjerne noe som er i startfasen, noe som skal vokse videre. SPIRE presenterer de som befinner seg i sjiktet mellom amatør og profesjonell. Serien er derfor en fin anledning til å bli introdusert for og oppdage nye kunstnerskap.

Støttes av: