Tou Academy - Tou TrykkTou Trykk

Lørdag 17. Mars
Starter: 12:00
Aldersgrense: 12-14år

Utsolgt!


Tou Academy på Tou Trykk

Tou Academy er Tou Scenes egen programserie som tilbyr barn og unge ny kunnskap om ulike kunstfag gjennom spennende workshops. Serien skal skape et profesjonelt tilbud som skal være med å bygge opp interesse, formidle kunnskap og inspirere til skaperglede og nysgjerrighet.

Tema for Tou Academy våren 2018 er GRAFIKK, og holdes i samarbeid med Tou Trykk.

Tou Trykk er et fellesverksted for grafisk produksjon på hele 500 kvadratmeter, og holder til i moderne lokaler på Tou Scene. Her leier kunstnere arbeidsplass og kan bruke utstyr og materialer og få hjelp til produksjon av sine grafiske prosjekter.

Tou Acadamy: GRAFIKK er et kurs for aldersgruppen 12 - 14 år som går over 2 lørdager våren 2018. Deltagere vil lære om teknikkene i grafikk, samt bli "hands on" på utstyr, maskiner og materialer. Vi skal trykke dyptrykk fra plastplater og lære å trykke silketrykk på papir og tøynett. Tolkning og hvordan lese et bilde blir også en del av workshopen.

Aldersgruppe: 12-14 år
Deltagere: Maksimalt 10
Pris: 150,- per gang som også dekker materialkostnader

Lærere: Anita Tjemsland og Solveig Landa

Tidspunkt: 24. februar 2018 - 3 timer, 17. mars 2018 - 3 timer

Grafikk er en eldgammel reproduksjons teknikk som kunstnere i dag bruker for å lage bilder. I starten (1300-tallet) ble det laget illustrasjoner i bøker og spillekort. Grafikk er et avtrykk på papir fra en treplate, metallplate, stein eller annet materiale hvor kunstneren selv har laget ett bilde.

Man kan skjære i platen, tegner på den, lage sjablonger eller behandler den kjemisk. Hvert trykk er et originalt kunstverk. Grafiske har tre hovedgrupper: høytrykk, dyptrykk og plantrykk.


Støttes av: