One gust of wind - and they all dance, Kristina GjemsScene 1

Torsdag 23. August
Dørene åpner: 18:30
Starter: 19:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


Vi møter tre kvinnelige utøvere. Over tid har de hver for seg og sammen arbeidet med fem naturbilder som utgangspunkt for bevegelse. I prosessen har de observert og tilnærmet seg hverandres materiale og kropper. Felles og individuell forståelse, likheter og ulikheter i språk, personlighet og uttrykk blir synliggjort og knyttet sammen.

Publikum inviteres inn i et scenisk landskap bestående av organiske mekanismer og prosesser, hvor utøverne gjennomgår et felles ritual. Uten å forlate eget ståsted responderer de på det som oppstår i mellomrommene. Nettverk av røtter knyttes, lyden forplanter seg i rommet, luften vibrerer og kroppene virvles av samme vindkast.

Arbeidet undersøker kropp og væren som natur, og det at vi gjennomlever en syklus som deles med alt liv. Vår evne til å skifte ham, til å manifestere ulike vesener, energier og historier er et gjennomgående tema i verkene til Kristina Gjems. Hennes praksis handler om å få tilgang til mer av det vi er, og å komme i berøring med det kroppen bærer av felles historie. Ved å henvende seg til det stedet i oss som ligger mellom intellekt og instinkt, søker Gjems å skape rom for undring og sansning.

Koreograf: Kristina Gjems
Utøvere: Fernanda Branco, Marianne Kjærsund, Kristina Gjems Kostymer og scenografi: Eric Williams
Lydbilde: Morten Pettersen
Lysdesign: Martin Myrvold Lysavvikling: Carlos Valente
Produsent: Jorunn Kjersem Hildre
Foto: Tale Hendnes
«One gust of wind - and they all dance» hadde premiere ved Dansens Hus, Oslo, i mai 2017 med fem utøvere, Fernanda Branco, Marianne Kjærsund, Kristina Gjems, Loan Ha og Cecilie Lindeman Steen.

Høstslipp på Tou!ØST

Lørdag 25. August
Starter: 13:00
Tillatt for alle.Tou er en kunst, kunnskaps- og ressursarena, og en av landets største uavhengige kulturinstitusjoner. Vi har et bredt spekter av aktiviteter gjennom året med over 450 ulike arrangementer.

Vi presenterer et mangfoldig program innen kunst og kultur, og denne høsten har vi flere lokale, nasjonale og internasjonale arrangementer.

Lørdag 25. august inviterer vi til høstslipp på ØST ølbar der vi presenterer programmet i sin helhet, hvor du også får med deg vår rykende ferske programfolder. Slippet avsluttes med konsert med ICY ARN!

ICY ARN er den lokale rapperen med islandske røtter som lager deilige beats! Arnar Thoroddsen som han egentlig heter, har marker seg betydelig det siste året og har blant annet blitt UKAS URØRT i NRK P3. Vi syntes det er råbra at vi har han live hos oss!

Vi byr på forfriskninger og snacks til store og små!

Program:
12.45: Vi åpner dørene og serverer litt snacks
13.00: Presentasjon av programmet
13.30: Konsert med Icy Arn!

------Fri entré------

STVG Kartell presenterer Beats&BBQScene 1 + 2 + cafe

Lørdag 25. August
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18årSTVG Kartell inviterer til sommerens siste sprell før høsten tar oss. Vi byr opp til en skikkelig sommerfest med grilling på terrassen, fersk lesk i kranene og ikke minst konsert med noen av byens mest spennende artister!

Kiddo Kæsh og Wayra Taqui slipper sitt samarbeidsprosjekt "Cocoa Butter Boys" og opptrer sammen på scenen. Anmeldelser fra Mablisfestivalen var særdeles gode, hvor en anmelder påstod at «INGEN lager liv som Kiddo Kæsh og Wayra Taqui!».

VATR er også aktuelle med sitt prosjekt "Snikende Tiger, Skjult Drage". Gutta har levert på flere scener denne sommeren, både Mablis, Musikkfest, Tall Ships Races og Jærnåttå.

En av byens unge, lovende gateflammer, G.D.S., kommer også til å sørge for god stemning fra scenen.

Arrangementet er gratis!
RogalerretScene 1

Onsdag 29. August
Starter: 19:00
Tillatt for alle.Rogalerret inviterer aktuell norsk film for samtale og visning av klipp. Programmet offentliggjøres senere.

Scene 1
Dørene åpnes 19.00
Inngang: 50 kroner (kort eller kontant)

Programleder: Terje Torkildsen

Rogalerret er et samarbeid mellom Filmkraft Rogaland og Tou Scene, og er støttet av Norsk filminstitutt. 

Velkommen!


Musikksesjonen 2018loftet

Lørdag 01. September
Dørene åpner: 11:00
Starter: 12:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


Back by popular demand


STAR og Tou Scene er stolte av å presentere Musikksesjonen 2018!


STAR har siden 2005 jobbet daglig med å skape et sterkt, kompetanserikt og inkluderende musikkmiljø for folk, bransje og alle sjangre i Rogaland. Det er derfor med stor glede vi gjerne vil invitere dere til årets Musikksesjon på Tou Scene, 1. september!


Musikksesjonen er en konferansedag og møteplass for artister, musikkbransje og den gjennomsnittlige musikkelsker i Stavanger. Årets sesjon begynner klokken 11:00, og programmet varer frem til 17:00, etterfulgt av samling og konsert med albumaktuelle Frøkedal. Vi får også besøk utenfra fra tunge bransjenavn som NORA Collective og Gaffa Norge, og selvfølgelig noe av det sterkeste musikk-Stavanger har å by på.

STAR er stolte av å kunne presentere Musikksesjonen sammen med våre samarbeidspartnere NOPA, Tou Scene og UFLAKKS Stavanger.


Sted: Tou Scene

Dato: 1. september, kl. 11:00

Billettpris: kr. 200,-, inkl. lunsj fra ForTou, samt kaffe og drikke utover dagen.


Workshop med NORA Collectiveloftet

Søndag 02. September
Starter: 12:00
Tillatt for alle.UFLAKKS og STAR presenterer: Workshop med NORA Collective
søndag 2. september / 12:00-16:00 / Tou Scene

Er du ung og holder på med musikk?
Vi søker unge, kreative sjeler som ønsker å være med på workshop med NORA Collective!
Gjerne deg som er artist innen hip-hop- og rapmiljøet, produsent, musikkvideoskaper eller lignende.

Ali Wali og Yunus Daar, som er managerne til Arif, Unge Ferrari og Philip Emilio, kommer for å gi sine gode tips og triks til hvordan dere kan jobbe videre med arbeidet deres. Her kan du vise musikken, filmene, bildene, planene dine - you name it - og få deres tilbakemelding på det.

NORA Collective er et management of plateselskap for eksepsjonelle sports- og underholdningstalenter. I NORA Collective finner vi blant annet Arif, Unge Ferrari, Tomine Harket, Philip Emilio, Mona Berntsen, Loveless, Axxe, Kastel og Filip K. Det er med andre ord en gruppe proppet fullt av talenter, og et sterkt team bak.

NB! Begrensede plasser. Søk her:
http://bit.ly/uflakksworkshop

Nuart Festival 2018 - Space is the placeTou Scene

Torsdag 06. September
Tillatt for alle.Nuart Festival 6-9. september!

Vi ønsker velkommen til verdens ledende gatekunstfestival, Nuart!

For 18 år på rad kommer kommer et bredt spekter av av nasjonale og internasjonale kunstnere for å belyse hvordan gatekunst kan transformere bydeler.

Nuart jobber med stedsbestemte veggmalerier, urbane intervensjoner og ulike utstillinger som tar i bruk hele byen. Nuart Plus er festivalens satelittprogram med kunstnerpresentasjoner, debatter, filmvisninger, workshops, guidede turer med mer.

Lørdag 08. september kl 13.00 arrangeres den offisielle åpningen av festivalen på Tou Scene, en av landets største uavhengige kulturinstitusjoner.

Flere annonseringer og artist line-up kommer fortløpende!

Innføringskurs i TimaniLoftet og Spillet

Fredag 07. September
Starter: 18:00
Tillatt for alle.VELKOMMEN TIL INNFØRINGSKURS I TIMANI

KURSHOLDERE:Julie Enger Børresen og Lotta Karlsson

FOKUS:Vil du lære mer om hvordan du bruker kroppen mens du synger og spiller?

Dette kurset gir deg konkret oversikt over teknikk, klang, kraft og avslapning. Praktisk og teoretisk undervisning i relevant anatomi og funksjonell kunnskap.

Du får i løpet av kurset klarhet og dybdekunnskap i hvor du har mer å hente som musiker. Undervisningen er bygget opp med spilling, koblet til teori og øvelser sånn at du blir selvstendig i oppbyggingen av det du trenger for å utvikle deg videre. Ved å mestre nye deler av kroppen vil du bli overrasket og inspirert over den umiddelbare effekten ved instrumentet

"Jeg vil anbefale alle musikere og musikk-pedagoger å sette seg godt inn i Timani. Etter min mening inneholder Timani det beste fra ulike felt og kobler alt direkte til musikernes virke og utfordringer"

- Are Sandbakken, Professor ved Norges Musikkhøgskole

"Timani kan ikke bare løse kroppslige problemer, men hjelper deg også til å få mye bedre ut det du vil uttrykke som musiker; kan hjelpe til at det strømmer på, slik som man drømte om en gang da man valgte å bli musiker."

- Dagny Bakken, alt. solo 2.fiolin i Oslo-Filharmonien


Du vil i løpet av kurset få:

- Klarhet i hvor du har mer å hente som musiker og pedagog.

- Hva du skal se og høre etter hos deg selv og andre for optimal utvikling.

- Teoretisk kunnskap om relevant anatomi, nevrologi og grunnleggende biomekanikk - uunnværlig for enhver musiker.

- Fysiske øvelser som øker og bedrer koordinasjonen i kroppen når du spiller

- Bedre forståelse og mestring av teknikk, klang, kraftoverføring og avspenning i spilling

- Praktisk overføring av ny motorisk kunnskap til instrumentet

- Kunnskap om hvordan du kan styrke fremfor å belaste kroppen når du spiller/synger

- Teknikker for økt psykisk tilstedeværelse i spille- og konsertsituasjonen

Ved å mestre nye deler av kroppen vil du bli overrasket og inspirert over den umiddelbare effekten ved instrumentet!


FORKUNNSKAPER:

Åpent for alle som vil utvikle seg som musiker og pedagog.

PRIS:

2500/1800 NOK (student)

Prisen inkluderer helgekurset, kompendium og en oppfølgingstime med en Timanilærer (verdi 500,-) i etterkant.

TID:

fredag 18-21, lørdag 11-17, søndag 11-17

ADRESSE:

TOU SCENE, KVITSØYGATA 25, 4014 STAVANGER

PÅMELDING OG INFORMASJON:

julam93@gmail.com


Virkelig + supp: Lucid Dreamingloftet

Fredag 07. September
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Virkelig? Virkelig! Bandet med sin base i Bodø og består av Tobias, Emil, Sondre og Erlend, og slapp sin første låt «Cecilie» i 2015. Christine Dancke og Urørt-redaksjonen i NRK P3 la umiddelbart sin elsk på låten som ble plukket ut som Ukas Urørt, og i 2018 ble låten «Storbyangst» A-listet på P13.


Bandet har varmet opp for artister som Sondre Justad og Emilie Nicolas, og gjort solide konserter under Trondheim Calling, Slottsfjell, Pstereo, Parkenfestivalen og Trænafestivalen.


Virkelig er bandet som en samlet norsk musikkbransje har mest truen på i 2018, og i september kommer bandet til Tou!
Fuck Art Let`s DanceScene 1

Lørdag 08. September
Dørene åpner: 22:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Nuart og Tou presenterer årets «Fuck Art Let’s Dance» som er åpningsfesten til Nuartfestivalen 2018!


SASSY009:

Sassy 009 er en elektronika-trio fra Oslo som har formet sitt helt eget elektroniske musikkunivers drevet av følelser og attitude! 


Med utspring fra ulike musikalske bakgrunner har de et felles hjerte for hemningsløs og deilig dansemusikk. Sammen leker de seg i spennet mellom den mørke, dunkende klubben og det luftige, organiske rommet som slår i lettere slag. SASSY009 lager progressiv undergrunnselektronika, i et lydbilde preget av markant bass, vokalharmonier og drømmende tverrfløyte. 


Trioen består av Sunniva, Teodora, og Johanna, og bandet fått betydelig omtale i anerkjente internasjonale publikasjoner som Pitchfork, The Fader, Resident Advisor og mange flere.


AMO:

Amo er en Stavanger-basert DJ med en lang karriere, og har spilt på flere ulike klubber og scener rundt om i hele verden. Amo liker å spille omfattende sett som viser omfanget av innflytelsene hans, fra nesten hvert hjørne av det musikalske landskapet.


Hans inspirasjon kommer fra mange forskjellige sjangere som har gitt ham en unik stil og lydbilde. Nå tar han sine rytmer og beats tilbake til røttene, hvor han både åpner og avslutter klubbkvelden på Tou. https://soundcloud.com/itsmeamo


Kim Dürbeck:

Kim er et kjent navn på Oslo DJ-scenen og er ofte å se på klubber som Villa, Dattera og Jæger. Han holder det rått med analog lyd og modulerende synths som bringer en menneskelig dimensjon. https://soundcloud.com/kimdurbeck


Alt ligger tilrette for en klubbkveld av de sjeldne, så: Fuck Art, Let’s Dance!!
Utstillingsåpning Bruksrommet: Endre AalrustBruksrommet

Torsdag 13. September
Starter: 19:00
Tillatt for alle.Hund om det
Endre Aalrust
Bruksrommet
Vernissage: Torsdag 13. september
Åpningstider: Fredag 14. - søn 16. september 12- 16

Bruksrommet er et nytt prosjekt som viser samtidskunst på Tou Scene og er initiert av kunstnere ved Atelierhuset i samarbeid med Tou Scene. Programmeringen blir til gjennom fagfellevurdering.

-Kjenn Eder selv - vær ufruktbare og la jorden bli stille etter Eder.-» Peter Wessel Zappfe, 1933

En nitrist flamingo, en kjederøykende pandamamma, en bipolar bjørn - utstillingen "Hund om det" gir et innblikk i et fargerikt men tragisk univers befolket nesten kun av dyr. Fraværet av mennesker til tross, Aalrust behandler ofte spesifikt menneskelige konflikter og emosjoner i malerier som på samme tid kan føles skamløst sentimentale og pinlig komiske. Utstillingen Hund om det vil i tillegg til malerier også inkludere en ny essayfilm med materiale filmet i Japan og Argentina.

Endre Aalrust (f. 1973) er en billedkunstner og filmskaper bosatt i Berlin, utdannet ved Universitetet i Oslo og Kunsthøgskolen i Bergen. Han har gjort separatutstillinger ved bl.a. Bærum Kunsthall, Kunstbanken, Hamar, Grünerløkka Kunsthall, Erik Steen, Oslo , Daniel Reich Gallery, New York og Galerie Sandy Brown, Berlin. Arbeidene hans har også vært inkludert i gruppeutstillingr bl.a. ved Kunstwerke, Berlin, Fredric Snitzer Gallery, Miami, Silberkuppe, Berlin, James Fuentes Gallery, New York, Qbox, Athen, After the Butcher, Berlin, Pierogi 2000, Leipzig, Bergen Kunsthall, UKS, og Vigelandsmuset i Oslo.


Jon OlavScene 1

Fredag 14. September
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Jon Olav er artisten som ikke er redd for å si det han mener, og påstår selv at har tatt på seg oppdraget med å trekke mening tilbake i popmusikken.


Med låta «Hei Erna» markerte Ørsta-gutten seg på den norske musikkhimmelen i 2017. Hans modige låter tar for seg samfunnskritikk og kjærlighet, og i 2018 ble han også kåret til «Årets Urørt» av NRK P3.


Vi gleder oss stort til å høre Jon Olav på Tou, og håper du legger turen til oss 14. september!


HøstmarkedScene 1 + 2 + cafe

Søndag 16. September
Starter: 12:00
Tillatt for alle.Velkommen til høstmarked på Tou Scene!

Vårt marked er fylt med spennende design, kunsthåndverk og second-hand fra en rekke ulike selgere.

I hovedbygget har vi åpen kafé hele dagen med servering av varme matretter, i tillegg til vafler, kaffe og mineralvann. Ellers har vi også riktig så god street food fra våre samarbeidspartnere på Fortou. Du finner dem til venstre i innkjørselen ved Tou Scene.

Husk at marked på Tou er et bilfritt arrangement, vi oppfordrer til bruk av nærliggende parkering.

Tou Scene er fortsatt under ombygging og vi oppfordrer alle til varsomhet og respektere avgrensede anleggsområder.


Draumkvedet, Ymist *kl.14.00loftet

Torsdag 20. September
Dørene åpner: 13:30
Starter: 14:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


før
høyrde eg stemmer frå vi
eit vi
dette vi-et snakka og song framtidssong
syng den songen for meg mollimokkaDRAUMKVEDET - EI REISE I TIDA OG I MENNESKESINNET

Framsyninga Draumkvedet baserer seg på den kjende mellomalderballaden med same namn. Her møter me Olav som fell i djup svevn på juleftan, og som i draume vandrar gjennom dødsriket. Først trettandedag jul vaknar han opp og dreg til kyrkja for å fortelja om draumane sine.

YMIST. sin versjon av kvadet er blitt til ein monolog for skodespelaren Morten Espeland, og dei historiske versa er omkransa av nyskriven tekst av dramatikaren Eirik Fauske.
I Draumkvedet følgjer publikum skodespelaren på ei reise inn i karakteren Olav, og vidare inn i draumane hans. Draumereisa tek oss gjennom ei rekkje landskap der ein beveger seg frå noko heimleg og kjent, til noko forvitra, mystisk, øydelagt og marerittaktig. Kanskje dukkar brotstykker av historier opp? Kven er Olav? Kva har hendt han? Er han sjuk? Har han vore utsett for ei ulukke? Drøymer han, eller er han i ferd med å døy?

pust
eg pustar ein gong i minuttet
pust inn
tel til tretti
pust ut

dei står i ring omkring meg no
og vil meg oppatt vekke
pust inn
pust ut


Draumkvedet er eit tidleg, norsk eksempel på såkalla visjonslitteratur. Diktet blei overlevert munnleg frå generasjon til generasjon i fleire hundre år, og er samla inn i over 100 ulike versjonar. Somme av versjonane er blitt opphøgde til nasjonale skattar, medan andre blir sett på med meir misstenkelege auger. YMIST. har latt seg fasinera av Anne Skålen sin villare versjon som langt på veg er blitt devaluert som "upaalidelig og ikke sanddru".

Medverkande:
Skodespelar: Morten Espeland; Instruktør: Erlend Samnøen; Dramatikar: Eirik Fauske; Scenograf: Maja Nilsen; Lysdesign: Evelina Dembacke og Tilo Hahn; Lyddesign: Nils Jakob Langvik; Dramaturg: Kai Johnsen; Tekstdramaturg: Finn Totland; Produsent: Ida Willassen; Teknikkar: Alf Erik Fylkesnes

Støtta av:
Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Dramatikkens hus, Bergesenstiftelsen, Hordaland Fylkeskommune og Hordaland Teater.

YMIST: vart skipa av Morten Espeland g Erlend Samnøen i 2014. Draumkvedet er den andre framsyninga laga av kompaniet.

Om Morten:
Morten Espeland vart fødd på Stord i 1972, og er for tida tilsett i Skuespiller- og danseralliansen. Han gjekk ut frå Statens teaterhøgskole i 1998, og debuterte På Den Nationale Scene same året. Morten var tilknytt Det Norske Teatret frå 1999 til 2012 og har også spela på Nationaltheatret, Riksteatret og Rogaland Teater. Han har medverka omlag 50 ulike sceneproduksjonar og har gjestespela i New York, Bonn, Vilnius og New Dehli.

I 2008 fekk han Heddaprisen for beste birolle for Peter Karpati i Den arabiske natta, og i 1999 vart han nominert i kategorien «Fremragende sceneprestasjon» for Guten i Den 25. timen. 

Dei seinare åra har han teke fleire kurs i dei fysiske skodespelarteknikkane Viewpiont- og Suzukimetoden med SITI - Company (NYC).

Om Erlend:
Erlend Samnøen (fødd 1978) gjekk ut frå Statens balletthøgskole i 2002 og jobba i fleire år som dansar og koreograf både i det frie feltet og ved ulike institusjonsteater, før han i 2008 debuterte som instruktør med framsyninga Jul i Prøysenland på Trøndelag Teater. Sidan han har arbeid stadig meir med regi, med anna Bør Børson Jr. og Petra von Kants bitre tårer på Trøndelag Teater, Den Uendelige Historie på Hålogaland Teater og Stormen på Haugesund Teater.

Om Eirik:
Eirik Fauske (fødd 1982) er dramatikar, scenekunstnar og instruktør utdanna ved KhiO. Han har skrive og regissert fleire eigne verk, mellom anna LIVE - Sorgarbeid (2016) og LINDÅS (2012). Eirik var husdramatikar på Dramatikkens hus i 2013-2015 og har skrive Under barnehagen (2010) som blei nominert til Ibsenprisen og seinare har hatt to premierer i Tyskland. 

Andre verk i utval: nyskriving av Stormen av Shakespeare for Haugesund teater i 2016 og Åstaddikting ved Det Norske Teatret (2017).


Draumkvedet, Ymist *kl.19.00loftet

Torsdag 20. September
Dørene åpner: 18:30
Starter: 19:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


før
høyrde eg stemmer frå vi
eit vi
dette vi-et snakka og song framtidssong
syng den songen for meg mollimokkaDRAUMKVEDET - EI REISE I TIDA OG I MENNESKESINNET

Framsyninga Draumkvedet baserer seg på den kjende mellomalderballaden med same namn. Her møter me Olav som fell i djup svevn på juleftan, og som i draume vandrar gjennom dødsriket. Først trettandedag jul vaknar han opp og dreg til kyrkja for å fortelja om draumane sine.

YMIST. sin versjon av kvadet er blitt til ein monolog for skodespelaren Morten Espeland, og dei historiske versa er omkransa av nyskriven tekst av dramatikaren Eirik Fauske.
I Draumkvedet følgjer publikum skodespelaren på ei reise inn i karakteren Olav, og vidare inn i draumane hans. Draumereisa tek oss gjennom ei rekkje landskap der ein beveger seg frå noko heimleg og kjent, til noko forvitra, mystisk, øydelagt og marerittaktig. Kanskje dukkar brotstykker av historier opp? Kven er Olav? Kva har hendt han? Er han sjuk? Har han vore utsett for ei ulukke? Drøymer han, eller er han i ferd med å døy?

pust
eg pustar ein gong i minuttet
pust inn
tel til tretti
pust ut

dei står i ring omkring meg no
og vil meg oppatt vekke
pust inn
pust ut


Draumkvedet er eit tidleg, norsk eksempel på såkalla visjonslitteratur. Diktet blei overlevert munnleg frå generasjon til generasjon i fleire hundre år, og er samla inn i over 100 ulike versjonar. Somme av versjonane er blitt opphøgde til nasjonale skattar, medan andre blir sett på med meir misstenkelege auger. YMIST. har latt seg fasinera av Anne Skålen sin villare versjon som langt på veg er blitt devaluert som "upaalidelig og ikke sanddru".

Medverkande:
Skodespelar: Morten Espeland; Instruktør: Erlend Samnøen; Dramatikar: Eirik Fauske; Scenograf: Maja Nilsen; Lysdesign: Evelina Dembacke og Tilo Hahn; Lyddesign: Nils Jakob Langvik; Dramaturg: Kai Johnsen; Tekstdramaturg: Finn Totland; Produsent: Ida Willassen; Teknikkar: Alf Erik Fylkesnes

Støtta av:
Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Dramatikkens hus, Bergesenstiftelsen, Hordaland Fylkeskommune og Hordaland Teater.

YMIST: vart skipa av Morten Espeland g Erlend Samnøen i 2014. Draumkvedet er den andre framsyninga laga av kompaniet.

Om Morten:
Morten Espeland vart fødd på Stord i 1972, og er for tida tilsett i Skuespiller- og danseralliansen. Han gjekk ut frå Statens teaterhøgskole i 1998, og debuterte På Den Nationale Scene same året. Morten var tilknytt Det Norske Teatret frå 1999 til 2012 og har også spela på Nationaltheatret, Riksteatret og Rogaland Teater. Han har medverka omlag 50 ulike sceneproduksjonar og har gjestespela i New York, Bonn, Vilnius og New Dehli.

I 2008 fekk han Heddaprisen for beste birolle for Peter Karpati i Den arabiske natta, og i 1999 vart han nominert i kategorien «Fremragende sceneprestasjon» for Guten i Den 25. timen. 

Dei seinare åra har han teke fleire kurs i dei fysiske skodespelarteknikkane Viewpiont- og Suzukimetoden med SITI - Company (NYC).

Om Erlend:
Erlend Samnøen (fødd 1978) gjekk ut frå Statens balletthøgskole i 2002 og jobba i fleire år som dansar og koreograf både i det frie feltet og ved ulike institusjonsteater, før han i 2008 debuterte som instruktør med framsyninga Jul i Prøysenland på Trøndelag Teater. Sidan han har arbeid stadig meir med regi, med anna Bør Børson Jr.og Petra von Kants bitre tårer på Trøndelag Teater, Den Uendelige Historie på Hålogaland Teater og Stormen på Haugesund Teater.

Om Eirik:
Eirik Fauske (fødd 1982) er dramatikar, scenekunstnar og instruktør utdanna ved KhiO. Han har skrive og regissert fleire eigne verk, mellom anna LIVE - Sorgarbeid(2016) og LINDÅS (2012). Eirik var husdramatikar på Dramatikkens hus i 2013-2015 og har skrive Under barnehagen (2010) som blei nominert til Ibsenprisen og seinare har hatt to premierer i Tyskland. 

Andre verk i utval: nyskriving av Stormen av Shakespeare for Haugesund teater i 2016 og Åstaddikting ved Det Norske Teatret (2017).


Alfred HallScene 1

Torsdag 20. September
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Alfred Hall består av Bjørn og Hans Thomas fra Drammen, og ble startet opp i 2012. Sammen danner de et svevende univers av behagelig og fengende pop det står stil over. Førstesingelen «So Bright» banet vei for duoen og satte standarden for det Spellemannsnominerte debutalbumet «Wilderness» fra 2013.


Etter noen år med stillhet er nå Alfred Hall tilbake for fullt med den dagdrømmende og svevende indiepopen. Deres nye plate - «Since I Saw You» - har sammen med singlene «So Bright», «Safe & Sound» og «The King of Cape» banet vei for bandet og høstet god kritikk fra et samlet norsk pressekorps, samtidig som liveshowene deres høstet strålende tilbakemeldinger fra både norsk og utenlandsk presse.


Det er ikke bare norsk musikkpresse som har trykket Alfred Hall til sitt bryst. Musikken deres har blitt brukt i alt fra reklamefilmer for mexicansk øl, til traileren for den kjente Netflix-serien Derek. Alfred Hall har med andrealbumet «Since I Saw You» fulgt opp debutalbumet «Wilderness» fra 2013 på en nydelig måte.


Vi håper du legger turen til Tou når duoen skal myk-poppe Stavanger!
EzzariScene 1 + cafe

Fredag 28. September
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Det unge stjerneskuddet Ezzari ble signert av Universal Music bare en måned etter å ha lagt ut sin første låt på Youtube. Unggutten fra Oslo fikk god mottakelse av sin første singel «Ikke noe press» som kom ut i starten av 2017, oghar på kort tid skapt en hype rundt seg!

Musikken er kjennetegnet av skildrende tekster og rytmer som virkelig fenger. Ezzari har fått skryt for å lage rap fra hjertet, og er på mange måter symbolet på en ny generasjon artister som lager låter med et budskap.

Hittil i 2018 har han droppet flere singler, blant annet gatebangeren «Ikke ring meg», gladlåta «Jaja» sammen med Kald Flamme, og sommervibben "Casablanca".

Du tenker kanskje at du har sett Ezzari før? Stemmer nok det. Adam Ezzari var en av skuespillerne i serien SKAM, som har tatt både Norge, Skandinavia og verden med storm!

Vi kan ikke vente med å se Ezzari på Tou i september!


PashaScene 1 + cafe

Lørdag 29. September
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Pasha - merk deg navnet!

Helt siden Pasha ble «Ukas Urørt» i NRK P3 for 2 år siden, har den iransk-norske rapperen hatt internasjonale øyne rettet mot seg. Med sin karakteristiske afro og fengende 90-tallsinspirerte uttrykk har han blitt en snakkis det knyttet store forventninger til.

Pasha har blitt omtalt i anerkjente NME og High snobiety, noe som speiler hans nedslagsfelt som artist. Han har en av de mest spilte låtene på NRK P3 i år og har sterke opptredener på flere av Norges største festivaler.

Nå er han albumklar med "PARK", en hyllest til veien han har gått og den han skal fortsette på videre. Fra små klubbscener til store festivaler har Pashas karismatiske opptredener imponert publikum og anmeldere. Denne energien har han dratt med i albumet; alt fra intense klubbangere som «Prettyboi Bounce», «Blaze» og «P.Y.G.» til de tilbakelente låtene «Woods» og «Delorean».

Vi gleder oss sykt til å ta i mot en av de neste store inne hiphop-sjangeren på Tou Scene 29. september!


Spire: FANplASTIC, Karoline Aspaas Kvinnesland og Synne GarvikScene 1

Onsdag 03. Oktober
Dørene åpner: 19:00
Starter: 19:30
Tillatt for alle.

Kjøp!


Vi bader i det. Snirkler oss gjennom, begraver oss under. Vi lar det regne ned over oss.

Plast er alt vi vet, nesten. Vi elsker det. Og vi hater det.

I FANplASTIC inviterer vi dere inn til en verden full av plast. Er dette vår fremtid, eller er det egentlig et ærlig bilde av nåtiden? Den fine linjen mellom det vakre og det ekle lekes med. Vi håper dette verket kan inspirere publikum til å ta stilling selv til problemet, samt muligens provosere, utfordre og bevisstgjøre.

Dansere og koreografer: Karoline Aspaas Kvinnesland og Synne Garvik
Musiker og komponist: Arne Martin Nybo
Co-produsent: Kompani Haugesund

Forestillingen er en del av Tou Scenes Spireserie. Spire indikerer noe som er i startgropen, som skal vokse videre, og søker å oppnå noe.


Whats Brewing 2018hele huset

Lørdag 20. Oktober
Starter: 14:00
Aldersgrense: 18år

Få bill igjen!
Kjøp!

Whats Brewing returns for its 5th edition in 2018. This year sees us returning to our roots with a heavy focus on the tap list & attending breweries.

We've fought hard to guarantee the world's best breweries. They are featured amongst music, great food, and guest seminars. Like last year, all the passes includes a beer tasting glass. Please take note that the tickets will not include any tokens. The price for the tokens are still the same, which is ridiculously cheap for the type of beer served.

So, make sure to purchase your ticket in time, before they sell out! Welcome!


RogalerretScene 1

Onsdag 24. Oktober
Starter: 19:00
Tillatt for alle.Rogalerret inviterer aktuell norsk film for samtale og visning av klipp. Programmet offentliggjøres senere.

Scene 1
Dørene åpnes 19.00
Inngang: 50 kroner (kort eller kontant)

Programleder: Terje Torkildsen

Rogalerret er et samarbeid mellom Filmkraft Rogaland og Tou Scene, og er støttet av Norsk filminstitutt. 

Velkommen!


ShiningMaskinhallen

Torsdag 25. Oktober
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Fredag 10. august slipper de legendariske jazz-metall-krigerne i Shining ny musikk. Albumet Animal, blir deres fjerde studioalbum, og slippes 19. oktober.

Med albumet «Animal» er Shining i ferd ned å gjenoppfinne seg selv som et av de mest spennende rockebandet på planeten.

Albumet er helt saksofonfritt, men fremdeles utvilsomt Shining. Alt fra det fargesterke albumcoveret, til rekken av refreng som setter seg hjernebarken, gjør Animal til det ultimate feststemte metallalbumet for dette århundret. Ti korte, hvasse og melodiske bomber av noen rockelåter, med innslag av galskap og eufori. Deres mest overraskende album til dags dato. Eller som frontmann Jørgen Munkeby beskriver det:

«Det nye albumet låter mer som Muse og Meshuggah, mer Ghost enn Gojira. Mer Biffy Clyro enn Burzum. Når verden går til helvete, kan du like gjerne feste mens det skjer»

Shining har siden starten vært et fenomenalt liveband, og i høst legger bandet ut på en massiv Europaturne med flere stopp i Norge. 25. oktober tar de turen til Tou Scene, og vi ønsker velkommen til en konsert uten sidestykke!

Baksnakk: Aase-Hilde Brekke om performancekunstens historie og relasjon til teaterloftet

Fredag 26. Oktober
Dørene åpner: 10:30
Starter: 11:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


Samtidskunsten beskrives ofte som performativ og en del kunstnere arbeider også spesifikt med performancekunst i tillegg til andre kunstuttrykk. I forelesningen får du vite mer om opprinnelsen til kunstformen gjennom et historisk tilbakeblikk fra den historiske avantgarden på begynnelsen av 1900-tallet og neoavantgarden fra 1960/70-tallet, til den internasjonale kunstarena i vår egen tid. I forelesningen får du også innblikk i performancekunst i relasjon til teaterets historie og ritualer.

Aase-Hilde Brekke, Kunstner, produsent, faglitterær forfatter og skribent
Aase-Hilde har bred erfaring med visuelle multimediale performancekunst både som aktør, kunstnerlærer og produsent siden 1992. Hun har undervisningserfaring fra høgskoler og universitet b.la. fra NTNU, UIB og står oppført som foreleser hos Norske Kunstforeninger. Hun deltok i vandreutstillingen Hommage à Iver Jåks (2008-2010), og har stilt ut visuell kunst (foto, mixed-media) bla. i USA, England, Tyskland. Hun deltok i nasjonalt fagråd for visuell kunst i Norsk Kulturskoleråd. Hun jobber også for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg for å utvikle prosjekt for barn-unge i kultur-helsefeltet.

Aktuell med boken: PÅ TVERS med performancekunst, teori, metodebok, støttet av Det Faglitterære Fond.

Arrangementet har fri entré. 


Kitchen Orchestra og Marilyn CrispellMaskinhallen

Søndag 28. Oktober
Dørene åpner: 18:00
Starter: 19:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Den amerikanske pianisten, improvisatøren og komponisten Marilyn Crispell skriver et nytt verk til Kitchen Orchestra. Crispell skal lede og opptre med orkesteret under urfremøringen, som finner sted i Maskinhallen på Tou scene søndag 28. oktober. Verket, med arbeidstittelen «Landscapes», inneholder gjennomkomponerte partier - moduler med musikalske motiver som går på tvers av hver andre - samtidig som det gir plass til improvisasjon i mindre eller større avdelinger av ensemblet.

Marilyn Crispell er ECM-tilknyttet musiker som har komponert og fremført samtids- og improvisert musikk siden 1978. I ti år var hun medlem av Anthony Braxton Quartet og Reggie Workman Ensemble, og har opptrådt og gjort innspillinger som solist og i samarbeid med bl.a. Paul Motian, Gary Peacock, Raymond MacDonald, Anders Jormin og Joelle Leandre.

Hun har mottatt arbeidsstipend fra New York Foundation for the Arts tre ganger, og i 2004 var utnevnt av New England Conservatory som én av 100 fremragende alumner i løpet av de siste 100 år.

Med sitt uredde kreative engasjement og utrettelige pågangsmot, utgjør improvisasjons- og samtidsorkesteret Kitchen Orchestra en gnistrende transformatorstasjon i Stavangers kulturliv. Siden 2005 har orkesteret jobbet målrettet for å realisere sin visjon om å være et kollektivt kraftuttrykk for improvisasjonsmusikken, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Kitchen Orchestra er organisert i et musikerpool med musikere med lang fartstid som improvisatører, og har en åpen struktur som slipper til sine medlemmers ulike musikalske praksis. Orkesteret har tidligere jobbet med anerkjente musikalske ledere fra jazz-, samtids- og improvisasjonsmusikkens verden som Django Bates, Anthony Pateras, Hilmar Jensson, Magnar Åm og Geir Lysne. I 2013 ga orkesteret ut platen «Kitchen Orchestra with Alexander von Schlippenbach.»

Marilyn Crispell: leder/tangenter

Didrik Ingvaldsen: trompet

Gunhild Seim: trompet

Dominique Brackeva: trombone

Gaute Vikdal: basstrombone

Glenn Brun Henriksen: saksofon

Arild Hoem: saksofon

Olav K.S. Olsen: cello

Gjertrud Økland: fiolin

Dag Egil Njaa: elektronikk

Vidar K. Schanche: elgitar

John Lilja: kontrabass

Dag Magnus Narvesen: slagverk

Marius Munthe-Kaas: slagverk


Konserten er støttet av Norsk kulturråd, Stavanger kommune og Norsk jazzforum


Egil Olsenloftet

Onsdag 07. November
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!Egil Olsen, omtalt som “En av landets aller beste låtskrivere” (DN) og som ”noe av det fineste og mest underfundige vi har” (VG), feirer sitt tiende år som soloartist! Etter fem kritikerroste album og hundrevis av konserter, ser han tilbake på sine ti år og feirer med et massivt dobbelt livealbum og andre overraskelser utover høsten.

I tillegg til sine fem album, har multikunstneren laget sine egne musikkvideoer og platecover, bidratt med musikk i både filmer og dataspill, hatt kunstutstilling, hip hop-cover-spalte på p3, radioblogg på p13 og sin egen selvbiografiske tegneseriestripe i Dagbladet om livet som relativt ukjent superstjerne. Han har hatt konserter i både Norge, Tyskland, Japan, Kina og USA, og spilt på alt frå store klubber og festivaler som Rockefeller og Øya, til bittesmå små kaféer og hagefester. Han har til og med fått sitt eget tribute album der artister som Thom Hell, Sondre Lerche og Side Brok tolker sangene hans.

Egil Olsen er en singer / songwriter utenom det vanlige som vi ser frem til å vise frem i intimformat på Loftet.

Alt For Barnahele huset

Lørdag 10. November
Starter: 13:00
Tillatt for alle.Velkommen til Alt for barna - en familiedag på Tou Scene lørdag 10 november kl.13.00 - 16.00. 

Program oppdateres fortløpende.

Fri entré!

Alt For Barna arrangeres to ganger i året, vår og høst, og er et samarbeid mellom Ungdom og Fritid Storhaug, St.Johannes menighet, Ostehuset Øst og Tou Scene. Med støtte fra Inge Steenslands stiftelse og Storhaug Bydelsutvalg. 


Erlend Apneseth Trio & Building Instrumentloftet

Torsdag 15. November
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Erlend Apneseth Trio

Erlend Apneseth Trio slapp i 2016 albumet "Det Andre Rommet" på det renommerte plateselskapet Hubro. Platen fekk overveldende kritikker nasjonalt og internasjonalt i både MOJO og BBC Music Magazine. Albumet havnet også flere av høytrangerte lister i både Aftenposten og Dagsavisen, i tillegg ble den nominert til Spellemannsprisen i kategorien "Åpen Klasse". Året etter slapp trioen albumet "Åra" til strålande kritikker og ny Spellemannominasjon i samme kategori.


Erlend Apneseth Trio består av Erlend Apneseth, Stephan, Meidell og Øyvind Hegg-Lunde.


Trioen Building Instrument

Trioen Building Instrument beveger seg i et fantasifullt landskap mellom elektronika og organisk pop. Bandet hadde allerede bygget seg en solid fanskare før de platedebuterte til overstrømmende kritikker i 2014. På deres andre album «Kem Som Kan å Leve» er utrykket deres mer drømmeaktig, dypere, lydbildet er større og mer innholdsrikt, og det er fortsatt snakk om sterkt vanedannende og underlig fengende musikk.


Trioen Building Instrument består av Mari Kvien Brunvoll, Øyvind Hegg-Lunde og Åsmund Weltzien. Trommeslager Øyvind Hegg-Lunde spiller blant annet i bandene Erlend Apneseth Trio, Electric Eye og har turnert med José Gonzalez og hans band Junip.


HalieMaskinhallen

Lørdag 17. November
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


HALIE er et eksepsjonelt musikalsk talent fra Bergen som tidlig ble plukket opp av MADE Management (AURORA, Sigrid etc). Hun gjorde stor suksess på livedebuten sin under Vill Vill Vest i september 2017, noe som ga henne en sekser-anmeldelse i BT, mens selveste NME trakk henne frem som høydepunkt på festivalen.


Hennes første låt, Echo, ble sluppet 15. november på legendariske Kitsuné Records.


Etter at hun spilte på The Music Festival i Nordköping tidlig i 2018, ble hun umiddelbart booket til å spille på Nordens største TV-show, Skavlan, - forøvrig første gang i showets historie at de introduserer en så fersk artist.Hun stod frem med sitt store musikalske talent under årets by:Larm på Sentrum Scene og har turnert med festivalopptredender i hele sommer. Endelig kommer høstkonsertene, og selvfølgelig skal hun til Tou!


Susanne Lundeng med bandloftet

Torsdag 22. November
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Susanne Lundeng gjorde sin entré på den norske folkemusikkscenen i 1991 med albumet "Havella», og har siden den gang blitt en av Norges mest meritterte folkemusikere.


Hun utviklet seg komponist, arrangør og musikalsk fritenker. Det er den nordnorske tradisjonsmusikken som hele veien ligger i bunnen i Susannes tekst og musikk. Nå synger hun også egne tekster for første gang, og åpner for nok en ny side ved sitt kunstnerskap. Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull.


Med seg på veien har Susanne musikerne Nils-Olav Johansen - gitar og vokal eller Bjørn Andor Drage - tangenter, Arnfinn Bergrabb - trommer og Are Simonsen -lyd.


Våren 2018 kom Susanne Lundeng ut med sitt tiende album "Det va nære på" som høstet meget gode skussmål I norsk presse.


Intimkonserten på Loftet blir helt unikt!


Foto: Guri Dahl


Thea HjelmelandMaskinhallen

Fredag 23. November
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Thea Hjelmeland slipper sitt nye album, "Kulla". Med en sterk melodi og en bestemt men flytende vokal, tar Thea lytteren med på en musikalsk reise gjennom nære og fjerne himmelstrøk.


Thea er kjent for sin sjangeroverskridende og ektefølte musikk, og hennes nye album er intet unntak. Hennes stemmeprakt og samspill med en hypnotiserende vakre melodier lager et helt unikt lydbilde. Etter braksuksess, Spellemannspris og en pause fra rampelyset drar hun nå ut på en lengre Norgesturné.


Den forrige plata "Solar Plexus" høstet fantastiske anmeldelser og lovord fra flere kontinenter og utsolgte konserter. Det kommende albumet "Kulla" er fylt til randen av lekne og sterke poplåter, som reflekterer det magiske lydbildet hun er kjent for. På dette albumet får man servert en unik sammensetning av låter og stemninger, med alt fra det intime og sårbare til et brutalt ærlig skråblikk som river deg ut av din egen komfortsone.


Med seg til Tou har hun et knippe fantastiske musikere og vi lover en sterk konsertopplevelse!


RogalerretScene 1

Onsdag 12. Desember
Starter: 19:00
Tillatt for alle.Rogalerret inviterer aktuell norsk film for samtale og visning av klipp. Programmet offentliggjøres senere.

Scene 1
Dørene åpnes 19.00
Inngang: 50 kroner (kort eller kontant)

Programleder: Terje Torkildsen

Rogalerret er et samarbeid mellom Filmkraft Rogaland og Tou Scene, og er støttet av Norsk filminstitutt. 

Velkommen!

Støttes av: