Building Instrument+Erlend Apneseth Trioloftet

Torsdag 15. November
Dørene åpner: 20:30
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Releasekonsert med Building Instrument

Trioen Building Instrument 9. november slipper Building Instrument på nytt album, «Mangelen Min», også denne gangen via det renommerte plateselskapet Hubro. På Tou spiller de med anerkjente Erlend Apneseth Trio.

Building Instrument er en Bergensbasert trio som blander akustiske og elektroniske uttrykk gjennom sine helt særegne komposisjoner. Musikken favner om mye og er sjangeruavhengig, med kreativitet og lekenhet i sentrum.

Reisen går gjerne fra catchy rytmer via frie improviserte partier, til følelsesladede melodier. Tekstene er på moldenserdialekt, skrevet av vokalist Mari Kvien Brunvoll. Som band danner de et unikt uttrykk, som høres bare ut som nettopp Building Instrument. De beveger seg i et slags fantasifullt ingenmannsland, mellom elektronika, organisk pop og noe mer mystisk og eventyrlig, og hadde allerede bygget seg en solid fanskare før de platedebuterte til overstrømmende kritikker i 2014. På deres andre album «Kem Som Kan å Leve» (2016) var utrykket deres enda mer drømmeaktig, lydbildet var større og mer innholdsrikt, og det var fortsatt snakk om sterkt vanedannende og underlig fengende musikk.

Trioen består av Mari Kvien Brunvoll (vokal, div.elektronikk, perkusjon, zither), Øyvind Hegg-Lunde (trommer, perkusjon) og Åsmund Weltzien (div. tangenter). Trommeslager Øyvind Hegg-Lunde spiller blant annet i bandene Erlend Apneseth Trio, Electric Eye, og har turnert med José Gonzalez og hans band Junip. Mari Kvien Brunvoll har blitt beskrevet som «et eksepsjonelt talent» og gav ut sitt første soloalbum i 2012, med Spellemannsnominasjon samme året. Låten «Everywhere You Go» fra soloalbumet skaffet henne et nytt og stort publikum etter at den allestedsnærværende musikeren og DJ´en Ricardo Villalobos oppdaget låten. Villalobos har nok en gang gjort en remiks, denne gangen av Building Instrument sin låt, «Kanskje», som vil bli sluppet som singel innom kort tid.

Erlend Apneseth Trio Erlend Apneseth Trio slapp i 2016 albumet "Det Andre Rommet" på det renommerte plateselskapet Hubro. Platen fekk overveldende kritikker nasjonalt og internasjonalt i både MOJO og BBC Music Magazine. Albumet havnet også flere av høytrangerte lister i både Aftenposten og Dagsavisen, i tillegg ble den nominert til Spellemannsprisen i kategorien "Åpen Klasse". Året etter slapp trioen albumet "Åra" til strålande kritikker og ny Spellemannominasjon i samme kategori.

Erlend Apneseth Trio består av Erlend Apneseth, Stephan, Meidell og Øyvind Hegg-Lunde.

Daniel Kvammen: StrømlausMaskinhallen

Fredag 16. November
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Daniel Kvammen har virkelig satt Geilo på kartet med sine underfundige og superfengende låter de siste årene. Fra det trippel Spellmann-nominerte debutalbumet ”Fremad i alle retninga” har det meste gått oppover for unge Kvammen.

I begynnelsen av fjoråret slapp han sitt andre album, «Vektlaus» og knapt åtte måneder senere var han allerede klar med oppfølgeren - det mørke søsterskipet - «Maktlaus».

Ambisiøst? Definitivt. Stormannsgalskap? Kanskje. Men den stormende kritikerjubelen som møtte begge platene var ikke til å ta feil av. 

I tillegg til panegyriske anmeldelser, har Kvammens album produsert en rekke radiohits som: ”Du fortenar ein som meg”, «Me dansar ikkje for moro skyld», «Om du vil ei gong til» og «Som om himmelen revna» med Lars Vaular - som han sågar vant en Spellemannpris for.

Kvammen har spilt konserter på alt fra hovedscenen til Øyafestivalen, til en mye omtalt hytte-turné på Hardangervidda i påsken. Nylig spilte han sågar konsert på toppen av Gaustadtoppen, for et stadig voksende publikum.

Kvammens låter har vist seg like sterke, enten de fremføres med fullt band, som nedstrippet triovariant eller fremført av mannen selv alene. I høst legger Kvammen ut på en akustisk trioturné, der publikum kommer tett på mannen bak låtene.


Amgala Temple (Nilssen - Maarud - Horntveth)Maskinhallen

Onsdag 21. November
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Amgala Temple er lyden av tre musikalske stormakter slått sammen, og resultatet er overveldende!  

Sammensetningen av Lars Horntveth, Amund Maarud og Gard Nilssen er unik, og en våt drøm for musikkjennere. På hver sin kant har de vært definerende i norsk musikkliv, som soloartister og bandledere i utallige sammenhenger: Jaga Jazzist, Susanne Sundør, Todd Terje, Morudes, Bushman’s Revenge og A-ha for å nevne noen!

Amgala Temple låter dog ikke som noen av de ovennevnte. Medlemmenes interesse for nye og gamle lyder, og deres gjensidige respekt for hverandres talent var sentralt i å skape en helt egen sound.

Dette er et av de mest spennende musikalske prosjektene som har dukket opp i Norge på lang tid, og vi gleder oss voldsomt til å høre dem på Tou!   
PS: Albumet Invisible Airships slippes 2. november!

Susanne Lundeng med bandloftet

Torsdag 22. November
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Susanne Lundeng gjorde sin entré på den norske folkemusikkscenen i 1991 med albumet "Havella», og har siden den gang blitt en av Norges mest meritterte folkemusikere.


Hun utviklet seg komponist, arrangør og musikalsk fritenker. Det er den nordnorske tradisjonsmusikken som hele veien ligger i bunnen i Susannes tekst og musikk. Nå synger hun også egne tekster for første gang, og åpner for nok en ny side ved sitt kunstnerskap. Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull.


Med seg på veien har Susanne musikerne Nils-Olav Johansen - gitar og vokal eller Bjørn Andor Drage - tangenter, Arnfinn Bergrabb - trommer og Are Simonsen -lyd.


Våren 2018 kom Susanne Lundeng ut med sitt tiende album "Det va nære på" som høstet meget gode skussmål I norsk presse.


Intimkonserten på Loftet blir helt unikt!


Foto: Guri Dahl


Thea HjelmelandMaskinhallen

Fredag 23. November
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Thea Hjelmeland slipper sitt nye album, "Kulla". Med en sterk melodi og en bestemt men flytende vokal, tar Thea lytteren med på en musikalsk reise gjennom nære og fjerne himmelstrøk.


Thea er kjent for sin sjangeroverskridende og ektefølte musikk, og hennes nye album er intet unntak. Hennes stemmeprakt og samspill med en hypnotiserende vakre melodier lager et helt unikt lydbilde. Etter braksuksess, Spellemannspris og en pause fra rampelyset drar hun nå ut på en lengre Norgesturné.


Den forrige plata "Solar Plexus" høstet fantastiske anmeldelser og lovord fra flere kontinenter og utsolgte konserter. Det kommende albumet "Kulla" er fylt til randen av lekne og sterke poplåter, som reflekterer det magiske lydbildet hun er kjent for. På dette albumet får man servert en unik sammensetning av låter og stemninger, med alt fra det intime og sårbare til et brutalt ærlig skråblikk som river deg ut av din egen komfortsone.


Med seg til Tou har hun et knippe fantastiske musikere og vi lover en sterk konsertopplevelse!


Kitchen Orchestra og Per Zanussi gjør «Natural Patterns»loftet

Søndag 25. November
Dørene åpner: 19:00
Starter: 20:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Kitchen Orchestra med Per Zanussi!

Gjennom et tredagers seminar skal Per Zanussi lede Kitchen Orchestra gjennom sitt prosjekt «Natural Patterns - Music Making With an Ensemble of Improvisers». Prosjektet ble til under hans stipendiat-periode ved UiS 2013-17, og utforsker aksen mellom komposisjon og improvisasjon, estetikk og lytting i store ensembler.

Seminaret ender i en konsert på Loftet på Tou 25. november.

Zanussi som er vokst opp på Tasta i Stavanger, har ledet flere band og ensemble over tiår. Han har gjort seg bemerket for band som blant annet Trespass Trio, Jazzmob og Zanussi Five, såvel som å ha spilt med en enorm mengde improvisasjons-musikere over hele Europa.

Kitchen Orchestra er organisert i et musikerpool med musikere med lang fartstid som improvisatører, og har en åpen struktur som slipper til sine medlemmers ulike musikalske praksis.

Orkesteret har tidligere jobbet med anerkjente musikalske ledere fra jazz-, samtids- og improvisasjonsmusikkens verden som Django Bates, Anthony Pateras, Hilmar Jensson, Magnar Åm og Geir Lysne. I 2013 ga orkesteret ut platen «Kitchen Orchestra with Alexander von Schlippenbach.»

Baksnakk: Grunnkurs for produsenter 28-30novloftet

Onsdag 28. November
Dørene åpner: 09:30
Starter: 10:00
Tillatt for alle.Påmelding til lene@touscene.com

Grunnkurs for produsenter

Det hviler mye ansvar på produsentens skuldre. Derfor har Proscen - Produsentenhet for scenekunst, utviklet et kurs for deg som vil bli stødigere i produsentrollen og bedre rustet til å holde i alle trådene som finnes i et scenekunstprosjekt.

Kursholder:
Gulli Kristina Sekse er en av Proscens faste kursholdere. Hun er utdannet teaterviter, har bred erfaring som dramaturg og scenekunstprodusent. Hun er nytilsatt turnésjef iCarte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans.

Hva lærer man?
Grunnkurset består av tre moduler. Disse er satt sammen i en kronologisk rekkefølge ut ifra produsentens arbeid med en produksjon fra start til slutt. Kursdeltagerne lærer seg å ta i bruk verktøy som er en viktig del av en produsents arbeidshverdag og etter hver modul får man utlevert maler som man kan bruke i framtidig arbeid. I alle tre modulene legges det opp til at deltagerne skal løse oppgaver i Google Drive.

Modul 1: Planlegging av et prosjekt
I første del tar man for seg produsentens mange forskjellige roller. Her vil man også gå gjennom søknadsarbeid, prosjektbeskrivelser, budsjetter og ansvarsfordeling. Deltagerne vil også sette opp arbeidsplaner, lære seg digitale arbeidsverktøy, skrive kontrakter og lære om tariffer. I tillegg får man en innføring i sponsorarbeid og frivillig arbeid.

Modul 2: Markedsføring og synlighet
På kursets andre seminar handler det om å synliggjøre prosjektet. Her gjennomgår man markedsføringsstrategier, lærer å bruke verktøy for digitale medier og arbeider med publikumsutvikling. Det legges opp til at deltagerne skal skrive pressemeldinger og lage egne nettsider og nyhetsbrev.

Modul 3: Gjennomføring av prosjektet
I tredje og siste del går man gjennom produksjons- og logistikkarbeid i praksis. Her lærer man alt fra konflikthåndtering til billettsalg, fra turnéarbeid til regnskap og rapportering, og man snakker om ansvarsfordeling.

Hvem kan bli med?
Alle kunst- og kulturaktører som ønsker å jobbe som produsenter innen profesjonelt eller frivillig teater, performance eller levende formidling kan bli med på kurset. Kurset passer både for de som har jobbet i feltet en stund og vil holde seg oppdatert, og de som er helt ferske og vil lære mer. Det viktigste er at man har lyst til å ta det ansvaret som følger med produsentrollen.

Baksnakk er Tou Scenes fagsnakk program. Programmet skal være en inngang til videre fordypning i fagfelt som for noen kan oppleves utilnærmelig. Tema vil derfor spenne over et vidt spekter av problemstillinger som befinner seg i samtidens performative kunstuttrykk og etter innspill fra scenekunstfeltet selv. Fagprogrammet vil gå i dybden av ulike tema og skal være et gratis eller rimelig supplement til det lokale scenekunstmiljøet og alle interesserte.


Baksnakk: Grunnkurs for produsenter 28-30novloftet

Torsdag 29. November
Dørene åpner: 09:30
Starter: 10:00
Tillatt for alle.Påmelding til lene@touscene.com

Grunnkurs for produsenter

Det hviler mye ansvar på produsentens skuldre. Derfor har Proscen - Produsentenhet for scenekunst, utviklet et kurs for deg som vil bli stødigere i produsentrollen og bedre rustet til å holde i alle trådene som finnes i et scenekunstprosjekt.

Kursholder:
Gulli Kristina Sekse er en av Proscens faste kursholdere. Hun er utdannet teaterviter, har bred erfaring som dramaturg og scenekunstprodusent. Hun er nytilsatt turnésjef iCarte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans.

Hva lærer man?
Grunnkurset består av tre moduler. Disse er satt sammen i en kronologisk rekkefølge ut ifra produsentens arbeid med en produksjon fra start til slutt. Kursdeltagerne lærer seg å ta i bruk verktøy som er en viktig del av en produsents arbeidshverdag og etter hver modul får man utlevert maler som man kan bruke i framtidig arbeid. I alle tre modulene legges det opp til at deltagerne skal løse oppgaver i Google Drive.

Modul 1: Planlegging av et prosjekt
I første del tar man for seg produsentens mange forskjellige roller. Her vil man også gå gjennom søknadsarbeid, prosjektbeskrivelser, budsjetter og ansvarsfordeling. Deltagerne vil også sette opp arbeidsplaner, lære seg digitale arbeidsverktøy, skrive kontrakter og lære om tariffer. I tillegg får man en innføring i sponsorarbeid og frivillig arbeid.

Modul 2: Markedsføring og synlighet
På kursets andre seminar handler det om å synliggjøre prosjektet. Her gjennomgår man markedsføringsstrategier, lærer å bruke verktøy for digitale medier og arbeider med publikumsutvikling. Det legges opp til at deltagerne skal skrive pressemeldinger og lage egne nettsider og nyhetsbrev.

Modul 3: Gjennomføring av prosjektet
I tredje og siste del går man gjennom produksjons- og logistikkarbeid i praksis. Her lærer man alt fra konflikthåndtering til billettsalg, fra turnéarbeid til regnskap og rapportering, og man snakker om ansvarsfordeling.

Hvem kan bli med?
Alle kunst- og kulturaktører som ønsker å jobbe som produsenter innen profesjonelt eller frivillig teater, performance eller levende formidling kan bli med på kurset. Kurset passer både for de som har jobbet i feltet en stund og vil holde seg oppdatert, og de som er helt ferske og vil lære mer. Det viktigste er at man har lyst til å ta det ansvaret som følger med produsentrollen.

Baksnakk er Tou Scenes fagsnakk program. Programmet skal være en inngang til videre fordypning i fagfelt som for noen kan oppleves utilnærmelig. Tema vil derfor spenne over et vidt spekter av problemstillinger som befinner seg i samtidens performative kunstuttrykk og etter innspill fra scenekunstfeltet selv. Fagprogrammet vil gå i dybden av ulike tema og skal være et gratis eller rimelig supplement til det lokale scenekunstmiljøet og alle interesserte.


Baksnakk: Grunnkurs for produsenter 28-30novloftet

Fredag 30. November
Dørene åpner: 09:30
Starter: 10:00
Tillatt for alle.Påmelding til lene@touscene.com

Grunnkurs for produsenter

Det hviler mye ansvar på produsentens skuldre. Derfor har Proscen - Produsentenhet for scenekunst, utviklet et kurs for deg som vil bli stødigere i produsentrollen og bedre rustet til å holde i alle trådene som finnes i et scenekunstprosjekt.

Kursholder:
Gulli Kristina Sekse er en av Proscens faste kursholdere. Hun er utdannet teaterviter, har bred erfaring som dramaturg og scenekunstprodusent. Hun er nytilsatt turnésjef i Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans.

Hva lærer man?
Grunnkurset består av tre moduler. Disse er satt sammen i en kronologisk rekkefølge ut ifra produsentens arbeid med en produksjon fra start til slutt. Kursdeltagerne lærer seg å ta i bruk verktøy som er en viktig del av en produsents arbeidshverdag og etter hver modul får man utlevert maler som man kan bruke i framtidig arbeid. I alle tre modulene legges det opp til at deltagerne skal løse oppgaver i Google Drive.

Modul 1: Planlegging av et prosjekt
I første del tar man for seg produsentens mange forskjellige roller. Her vil man også gå gjennom søknadsarbeid, prosjektbeskrivelser, budsjetter og ansvarsfordeling. Deltagerne vil også sette opp arbeidsplaner, lære seg digitale arbeidsverktøy, skrive kontrakter og lære om tariffer. I tillegg får man en innføring i sponsorarbeid og frivillig arbeid.

Modul 2: Markedsføring og synlighet
På kursets andre seminar handler det om å synliggjøre prosjektet. Her gjennomgår man markedsføringsstrategier, lærer å bruke verktøy for digitale medier og arbeider med publikumsutvikling. Det legges opp til at deltagerne skal skrive pressemeldinger og lage egne nettsider og nyhetsbrev.

Modul 3: Gjennomføring av prosjektet
I tredje og siste del går man gjennom produksjons- og logistikkarbeid i praksis. Her lærer man alt fra konflikthåndtering til billettsalg, fra turnéarbeid til regnskap og rapportering, og man snakker om ansvarsfordeling.

Hvem kan bli med?
Alle kunst- og kulturaktører som ønsker å jobbe som produsenter innen profesjonelt eller frivillig teater, performance eller levende formidling kan bli med på kurset. Kurset passer både for de som har jobbet i feltet en stund og vil holde seg oppdatert, og de som er helt ferske og vil lære mer. Det viktigste er at man har lyst til å ta det ansvaret som følger med produsentrollen.

Baksnakk er Tou Scenes fagsnakk program. Programmet skal være en inngang til videre fordypning i fagfelt som for noen kan oppleves utilnærmelig. Tema vil derfor spenne over et vidt spekter av problemstillinger som befinner seg i samtidens performative kunstuttrykk og etter innspill fra scenekunstfeltet selv. Fagprogrammet vil gå i dybden av ulike tema og skal være et gratis eller rimelig supplement til det lokale scenekunstmiljøet og alle interesserte.


O`Tou - Julekveld med De NaiveMaskinhallen

Fredag 30. November
Dørene åpner: 18:30
Starter: 19:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


For tredje året på rad åpner vi dørene til et julearrangement i ekte Tou ånd! Årets utgave blir en performativ potpurri av alle julens sjangre da vi inviterer til Julekveld med De Naive.

Christmas tease, christmas pleasure christmas travel, christmas cunt, christmas games. Let's go! Julekveld med de Naive er en høytidsperformance av De Naive -performance/scenekunstkollektiv basert i Oslo som består av Julie Moviken, Charlott Utzig og Harald Beharie.

"Julekveld med De Naive" er en forestilling basert på alles kjære sjangre; julespill, julekonsert, revy og cabaret. I dette omgjengelige og banale formatet hyller De Naive julens store kaos og gleder, samt kommenterer det forfengelige og egosentriske nytelsesjaget høytiden har utviklet seg til. Med en satirisk holdning til forbrukersamfunnets omfavnelse av julen ønsker prosjektet å gi rom til det mislykkede forsøket på å holde fasaden når den er i ferd med å sprekke.

Medvirkende kor:
Stavanger Studentsangforening, dirigent Åsta W. Sirnes. https://www.facebook.com/Stavangersang

Støttet av: Norsk Kulturråd

Samarbeidspartnere: Prøverommet BIT teatergarasjen, Spriten Kunsthall, Tou Scene og Kulturhuset i Oslo.

Foto: Elise Adamsrød


Julemarkedhele huset

Søndag 02. Desember
Starter: 12:00
Tillatt for alle.Velkommen til julemarked på Tou!

Vårt marked er fylt med spennende design, kunsthåndverk og second-hand fra en rekke ulike selgere.

I hovedbygget har vi åpen kafé hele dagen med servering av varme matretter, i tillegg til vafler, kaffe og mineralvann. Ellers har vi også riktig så god street food fra våre samarbeidspartnere på Fortou.

Under vårt julemarked utvider vi vår matseksjon, og ser etter lokale matprodusenter som har fokus på håndverk og kvalitet. Produsentene vi ser etter skal ikke selge fersk mat som blir lavet på stedet, men mat som våre besøkende kan ta med seg hjem.


Vi sees på marked!


Kåte KlørMaskinhallen

Fredag 07. Desember
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Kåte Klør hadde sine første øvinger sommeren 2016 og ble kjapt en del av Stavangers rockundergrunn. Med en umettelig appetitt for konsertkunsten blåste bandet kjapt igjennom byens scener; fra små "pop-up-shows" i Fargegaten til festivalkonserter som Musikkfest og Tunghørt. I 2018 slapp Kåte Klør sine første singler "Skal Du Slå Må Du Drepe", "La Dagene Gå" og "Hippie Robot Østkant Blues". Med enda flere singler klare for release og en travel høst i vente, er tiden endelig kommet for å feire! Siden bandet ble født i en container utenforbi en av byens feteste venues, Tou Scene, er det helt naturlig at festen legges her; Maskinhallen. Hold av datoen 7.desember! 

Før den tid skal Kåte Klør slippe flere singler, en kortfilm i fire episoder, gjøre supportjobb for Rogalands rockelegender Skambankt på Checkpoint Charlie og i Storsalen på Folken. I februar 2019 blir bandet også med Skambankt og Frynsete På Nervene til selveste Rockefeller i Oslo.

Med på festen blir våre venner i Dangerface og Killing Butterflies som support + DJs: TBA.

Dangerface:

"DANGERFACE fra Stavanger kan plasseres i flere sjangre, men bandet klemmer det ned til punk,
og lar diskusjonen om sjanger være opp til enhver.
Én ting er uansett helt sikkert - DANGERFACE treffer deg hardt og varsomt samtidig, med deres unike lydbilde av skarpe gitarer og crispy vokal.
Bandets medlemer har flere års erfaring fra andre band før DANGERFACE ble til.
Med denne erfaringen, sammen med et hardtslående liveshow har gjort at DANGERFACE,
på tross av bandets relativt unge alder, allerede har skapt et navn for seg selv i den norske undergrunnen.»

Killing Butterlies:

Killing Butterflies er back in action, nå som trio. De lokale heltene har spilt fengende rett-fram-punk siden 2005 (!), og kjører på med nye og gamle hits.

RogalerretMaskinhallen

Onsdag 12. Desember
Starter: 19:00
Tillatt for alle.Rogalerret inviterer aktuell norsk film for samtale og visning av klipp. Programmet offentliggjøres senere.

Maskinhallen
Dørene åpnes 19.00
Inngang: 50 kroner (kort eller kontant)

Programleder: Terje Torkildsen

Rogalerret er et samarbeid mellom Filmkraft Rogaland og Tou Scene, og er støttet av Norsk filminstitutt. 

Velkommen!


Svein Rikard Mathisen og Somebody's Quartetloftet

Torsdag 13. Desember
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Svein Rikard Mathisen og hans band Somebody’s Quartet har siden utgivelsene av «Copenhagen Diaries» (2015) og «Monsters» (2017) gitt konserter i Skandinavia og Tyskland. Mathisens filmatiske jazzmusikk ble fremhevet av Lars Mossefinn på Europe Jazz Media Chart i 2017, hvor han skrev i Dag og Tid: «Låtane er ein tvillaus kvalitet ved plata... Mathisen har meistra utfordringa med den vanskelege andreplata med bravur.».

På kveldens konsert får man i tillegg til kvartetten få mulighet for å høre livesamplings artisten Tortusa i samspill med kvartetten, vel møtt.

Somebody’s Quartet:

Svein Rikard Mathisen, git og komp.

Søren Gemmer, piano

Paul Hinz, bass

Andreas Fryland, trommer

Tortusa, livesampling


Albert Van Abbe + GuestsMaskinhallen

Lørdag 22. Desember
Dørene åpner: 22:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!Tou og det Stavanger-baserte techno-kollektivet FLC presenterer: Albert Van Abbe!

Albert Van Abbe begynte å lage elektronisk musikk tilbake i 2001, og er definert som en rave-veteran fra den nederlandske klubbscenen. Han er en av de få artister som har spilt live hos både Berghain, Tresor, Awakenings og ADE. Denne musikalske merittlisten viser hvilket unikt kaliber Van Abbe besitter!

Flere har definert han som den elektroniske Stravinsky(!), og er kjent for sitt særegne lydbilde med luftige komposisjoner der synther og trommer er eksperimentelle i en ukomplisert sammensetting.

Det er med andre ord litt av en techno-kveld vi har i vente når Albert Van Abbe kommer til TOU!

PS: Flere dj's annonseres fortløpende!!
TØFLMaskinhallen

Fredag 28. Desember
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


❤ TØFLs støttekonsert før brutte nyttårsløfter ❤ 

Det siste året har TØFL opplevd sin første festivalsommer, spelt utsolgte konserter i alle de største norske byene - og nå ende de turnéåret sitt med en nyttårskonsert i den nyåpna Maskinhallen på Tou Scene!

Aldersgrensen på dette arrangementet e 18 år.

Foredrag og turnéplanlegging, turnéledelse og advance (gratis)loftet

Tirsdag 15. Januar
Dørene åpner: 16:30
Starter: 17:00
Tillatt for alle.«HADDE JEG BARE VISST DETTE I FORKANT….»

I dette foredraget/samtalen tar Anne Amundsen Myrseth og Henrik Sandnes oss med på en hendelsesfull turné på små og store klubber i Norge, en festival og også liten svipptur utenlands som bonus. Fra sine ståsteder som produksjonsleder for spillested/festival på den ene siden og turnéleder/production manager på den andre siden, tar de oss gjennom hele prosessen fra en konsert er bekreftet til den er gjennomført. Vi får en grundig gjennomgang av fallgruver, praktiske tips og artige historier fra den virkelige verden and beyond! Er vi virkelig heldige får vi også endelig svaret på hvorfor Van Halen ba arrangøren fjerne alle de brune M&M'ene fra godteskålen! Og nei, det hadde faktisk ingenting med eksentriske preferanser for godteri å gjøre!

Alle deltakerne får med seg et hefte som oppsummerer foredraget samt maler på de fleste dokumenter og skjemaer du trenger for å planlegge og gjennomføre en profesjonell turné med et band eller operere som en profesjonell konsertarrangør. Foredraget er gratis og passer for alle som har noe med planlegging og avvikling av konserter å gjøre, enten du er konsertarrangør, jobber med festival, er produsent, turnéleder, lys- eller lydtekniker, backlinetekniker, musiker, bookingagent osv.

Om foredragsholderne

Anne Amundsen Myrseth jobber til daglig som produksjonsleder og arrangementsansvarlig på Sentrum Scene, Rockefeller og John Dee i Oslo. I tillegg har hun lang erfaring med festivalproduksjon fra bl.a. Øyafestivalen, by:Larm, Slottsfjellfestivalen, Miniøya og Norwegian Wood.

Henrik Sandnes har erfaring som backlinetekniker med bl.a. Maria Mena, Surferosa, Henning Kvitnes, Claudia Scott og Turbonegro. Han har vært turneleder for CC Cowboys siden 2004 og jobber til daglig som arrangementsansvarlig på Riksscenen. Han har også turnert i både Norge og Europa med en rekke band og for tiden spiller han i Senjahopen.


The Thingloftet

Tirsdag 22. Januar
Dørene åpner: 19:00
Starter: 20:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


The Thing består av Mats Gustafsson, Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love!

Miksen av jazz, støy, avant-rock, punk og svette sitter i veggene lenge hver gang trioen spiller konsert, og nå er de klare til å la porene få utspring på Tou!

Bandet ble etablert i 1999 og trioen har siden gjort seg bemerket som en av de mest hardtarbeidende frijazzrockstøypønkerene i verden. The Thing har har spilt med gjester som Joe McPhee, Ken Vandermark, Otomo Yoshihide, Jim O'Rourke og Thurston Moore.

The Thing fortsetter med sitt kompromissløse prosjekt, hvor de tidligere i år slapp EPen «AGAIN».


The Thing mottar støtte fra: 

Norsk Jazzforum

Kulturrådet

Music Norway


Minor MajorityMaskinhallen

Torsdag 24. Januar
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Utsolgt!


Ti år siden sist.

Den ellevte januar 2019 slipper Minor Majority «Napkin Poetry» - bandets første album på ti år. Dette markeres med en omfattende norgesturné i januar, februar og mars.

Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back to Me», «(In That) Premature Way», og ikke minst «Supergirl», var Minor Majority med på å definere det første musikalske tiåret i det nye millenniet her til lands. Eller som vokalist Pål Angelskår så kledelig beskjedent sa det i intervju med Norsk på Spotify: «Vi er et ganske stillferdig rockeband som var så heldige å treffe den musikalske tidsånden på begynnelsen av 2000-tallet.»

Nå er de tilbake med ny musikk. I oktober slippes singelen «Another Year» og i januar 2019 kommer albumet «Napkin Poetry». Hele tolv nye låter er det funnet plass til – fra de hektende, velformulerte poplåtene bandet har blitt så kjent for, via eksesser i alt country / americana landskapet til Ryan Adams og Jason Isbell - til saktegående, storslått rock i samme landskap som Madrugada, Midnight Choir og Tindersticks på sitt mest melodiske.

Minor Majority debuterte i 2001 med albumet «Walking From Nicole’s» og ga ut seks kritikerroste album, som til sammen har solgt mer enn 180 000 fysiske eksemplarer. I 2006 vant de spellemann i klassen «beste popgruppe» for plata «Reasons to Hang Around.» Bandet har spilt over 500 konserter og turnert over hele Europa.
Minor Majority ga seg i 2010, men gjorde livecomeback i 2014 da de markerte 10-årsjubileet for gjennombruddsplaten «Up For You & I» med en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo. Siden har de spilt på Rockefeller årlig, til utsolgte hus hver gang.

Minor Majority lover en konsert med låter fra hele katalogen, både nye favoritter og gamle klassikere. Ikke gå glipp av denne muligheten til å se et av Norges beste og mest rutinerte pop-band med nytt materiale mellom hendene.


Foto: Eivind Stoud Platou/Handverk


RazikaMaskinhallen

Lørdag 26. Januar
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Razika - Klubbturné - Vinter 201930. november slipper Razika sitt fjerde album «Sånn kjennes verden ut»! Den kommende plata markerer en ny start, med både nytt plateselskap, Jansen Records, og nytt samarbeid med produsent Matias Tellez, som ikke har jobbet med Razika siden deres debutplate i 2011. Vinteren 2019 legger de ut på klubbturné i Oslo, Bergen, Stavanger(!), Trondheim og Tromsø.Der de første albumene innebar en uimotståelig smeltedigel av ska, pop, punk og reggae, sterkt påvirket av de bergensbaserte bandene The Aller Værste, Gjennomslag og Program 81/82 og Alle Tiders Duster, skiller «Sånn kjennes verden ut» seg ut med et mer pop og rock-vennlig uttrykk. Tekstuniverset har modnet og består av fortellinger om livet i en brytningsfase. Tempoet er saktere, produksjonen er varmere og lydbildet større - men musikken er likevel energisk, livsbejaende og full av kraft.Jentene i Razika har kjent hverandre siden de startet på barneskolen, spilt sammen siden de var femten år gamle, og bandet har holdt på i snart tretten år. Det er ganske unikt i dagens musikklandskap, spesielt med tanke på at medlemmene fortsatt er midt i tjueåra. Kjent for årevis med kontinuerlig turnering på alt av klubber og festivaler (Øyafestivalen, Slottsfjell, Bergenfest, Vinjerock ++) har de blitt et av landets tighteste band.Så en liten beskjed:«Kjære alle sammen! Vi er tilbake! Etter en del prøving og feiling, er vi endelig klare for å vise dere det vi har jobbet den siste tiden. Vår nye plate «Sånn kjennes verden ut» kommer 30. november og vi gleder oss til å slippe første singel «En sjanse til» allerede 7. september. Etter jul legger vi ut på turné - kjøp billetter i dag så er du sikret plass! Tusen takk for tålmodigheten!<3 fra Marie, Marie, Maria og Embla»Foto: Linn Heidi StokkedalLindstrømMaskinhallen

Fredag 01. Februar
Dørene åpner: 22:00
Starter: 23:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


2018 har vært et fantastisk år for Lindstrøm. Ikke nok med at han headlinet Øyafestivalen, så solgte han også ut 3 konsertkvelder på Henie Onstad med sitt bestillingsverket "Blinded by the LEDs" begge settene hentet toppkarakterer fra kritikerene og enorm begeistring fra publikum. 

Det er også 10 år siden Lindstrøm utgav det legendariske albumet "Where You Go I Go Too", et album som han presenterte på Red Bull Music Festival Oslo nå nylig for et stappfullt Parkteatret. På nyåret legger han ut på veien for å presentere en herlig mix av gode gamle slagere og nyere utgivelser.

Det blir en fryd å ha selveste Lindstrøm tilbake i vår renoverte Maskinhall her på Tou!

GURLSMaskinhallen

Torsdag 07. Februar
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Det er godt gjort å stappe så mye ubestridt og dagsaktuelt jazztalent inn i en trio, men det er altså det GURLS er. Eller, stryk talent, disse meritterte folka er langt forbi det stadiet — vi snakker the såkalt finished article for lenge siden. I GURLS finner du tre av landets mest ettertraktede musikere i noe de selv kaller et musikalsk friminutt. Med lekende overskudd, trillende selvtillit og med den unike erfaringen disse tre har, er de sammen både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling med dybde. Debutplata Run Boy, Run er blitt en sjangeroverskridende heksebrygg der gjengen lyrisk leker seg med, og spiller på kjønnsroller og normer, humor og (konfronterende) kvinnelig seksualitet. Forfriskende og skamløst, som det jo selvfølgelig burde være. 


Etter slipp av kritikerroste "Run Boy, Run" og flust av påfølgende live-jobber skal Ellen Andrea Wang, Rohey Taalah og Hanna Paulsberg (grunnet stor etterspørsel!) ut på enda en lang turné i starten av 2019. De har overbevist like mye på små jazzfestivaler som på større populærkulturelle festivalscener, men gleder seg til å ta med seg musikken inn på klubbscenene igjen.
Photo by:Julia Marie Naglestad

EivørMaskinhallen

Tirsdag 12. Mars
Dørene åpner: 19:00
Starter: 20:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Eivør blir ofte kalt den færøyske Björk, og er både vokalist, multi-instrumentalist og låtskriver med en unik stemme av skjønnhet og rå kraft!

Hun ble først kjent i Norge gjennom sitt samarbeid med Vamp, men hun står fjellstøtt på egne bein. Eivør har en rik musikalsk palett som inkluderer jazz, country, folk, storband, klassisk og trip-hop. Hun har slått dette sammen og skapt sin helt egen versjon av fortryllende folktronica med hypnotisk vokal.

Eivør jobber med nytt materiale som skal følge opp platene «Bridges» og «Slør» fra 2015. Ikke overraskende passer musikken hennes også for tv og film. Hun skrev blant annet filmmusikken til BBC-serien «The Last Kingdom» sammen med Ivor Novello og John Lunn («Downton Abbey»), og sang på låten som ble brukt på rulleteksten.

Sist gang Eivør var på Tou ble det pur magi og en atmosfære du ikke finner noen andre steder. Vi gleder oss stort til å ta i mot henne i den nye Maskinhallen!


Spielbergs vs Aiming for Enrikeloftet

Torsdag 21. Mars
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Spielbergs

Karrierepilen til Spielbergs har pekt rett opp siden den første gangen de tittet mysende ut av øvingslokalet for snart to år siden. 1. februar 2019 slippes det etterlengtede debut-albumet!

Spielbergs er tre erfarne indiehoder fra Oslos undergrunn som slår seg løs med gitarbasert indierock. De har gjort seg godt bemerket siden oppstarten, og nå har også det store utland virkelig fått øynene opp for Oslo-trioen.

VS

Aiming For Enrike

Kaster du deg med ansiktet først inn i den musikalske virvelvinden, som Tobias og Simen i Aiming For Enrike gjør hver eneste gang, er vi ganske sikre på at du raskt blir fanget i den. Der inne er det atmosfærisk, det er stakkato, det er voldsomt, det er fargesprakende og det er fascinerende. Men mest av alt er det utrolig moro.

Sammen har Aiming For Enrike laget sitt eget univers, hvor alt sentrerer rundt det som skjer mellom de to i øvingslokalet, studio og scenen. Det du ser er det du hører, og det du hører er pur lykke. For lytter og for band.

Dette blir en kveld med to forholdsvis nye helt unike band som kommer til å sette sine spor oppe på Loftet på Tou. Vi gleder oss noe helt enormt!


The DogsMaskinhallen

Torsdag 28. Mars
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Nytt år, nytt album, ny turnè!

Det handler selvsagt om Norges mest hardtarbeidende band, The Dogs! Og like selvsagt som at guttene er klare med et nytt album, så har de valgt å legge et av stoppestedene på turnèen innom Tou også! Datoen er 28. mars, og frontmann Kristopher Schau har noen klare formeninger om hvorfor hele byen skal ta turen:

«Eneste stedet i byen jeg aldri har spilt! Vi er jo et av de pussige banda som ofte er best når vi kommer til steder vi ikke har vært før. Konkurranseinstinktet kicker inn. «Hvorfor i hælvete har vi ikke blitt invitert hit?!» Sånn blir det garantert nå og. All fornuft blir pælma ut av vinduet og strikker skal tøyes til de ryker. Med andre ord en perfekt aften i Stavanger by».

Hold av datoen, og kjøp billetter allerede nå!

Støttes av: