Ida Jenshus + supp Olav LarsenScene 1 + cafe

Onsdag 21. Februar
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Ida Jenshus dukket for alvor opp på den norske musikkscenen for ti år siden, og fra starten var det tydelig at Ida hadde et usedvanlig godt grep om americana-musikken.


I løpet av de neste fem årene lagde Ida Jenshus tre album, «Color Of The Sun» (2008), «No Guarantees» (2010) og «Someone To Love» (2012). De satte standarden på den norske americana-scenen, og ble behørig premiert med tre Spellemannpriser.


Men Ida Jenshus er ikke en artist som hviler. I 2014 overrasket hun alle med å stake ut en vesentlig annen, og mer utforskende, musikalsk kurs med EPen «Let It Go». En reise til americana-musikkens ytterpunkter ble utvidet og tydeliggjort på «Staring Over Again» (2015), der sangene strakk seg opp mot seks, sju, åtte og ni minutter.


I de siste årene har hun tilbragt vesentlig tid i Los Angeles og Nashville, men mest i Music City. Der hun har samarbeidet med John David Souther, kjent i rockhistorien som JD Souther, en sanger/låtskriver med tette bånd til noen av USAs mest fremgangsrike artister - Eagles og Linda Ronstadt.


Nå er Ida Jenshus ute med sitt nye album, 'Two Worlds', og endelig får vi gleden av å se Ida på en norsk scene igjen!


Olav Larsen

Lokal låtskriver og musiker som er en kjent figur for de fleste, alltid en vittig kommentar eller vits på lur. Olav er kjent for å skape en helt unik stemning på scenen. Vi gleder oss til han varmer scene1 før Ida Jenshus inntar scenen.Utstillingsåpning Bruksrommet: Vilda Kvist (SE)Bruksrommet

Torsdag 22. Februar
Starter: 19:00
Tillatt for alle.Bruksrommet er et nytt prosjekt som viser samtidskunst på Tou Scene og er initiert av kunstnere ved Atelierhuset i samarbeid med Tou Scene. Programmeringen blir til gjennom fagfellevurdering.

It doesn't matter what I think about dark matter
Vilda Kvist (SE)
Hvor: Bruksrommet
Vernissage: Torsdag 22 februar kl 19.00
Utstillingsperiode: Fredag 23 - søndag 25 februar kl 12.00 - 16.00

Sist sommer dro Vilda Kvist til en astrofysisk forskningsstasjon på Kanariøyene. Hun hadde med seg sine egne prinsipper for kunsten og for livet i møte med forskerne. Hadde disse feltene overhodet noe overlapping? Gjennom både astrofysikk og kunst forflyttes våre perspektiv. Men betyr det egentlig noe hva kunstneren tenker om mørk materie?

Til utstillingen på Bruksrommet viser Kvist skulpturen "The Achievement" og gjennomfører en performance basert på samtaler og intervjuer med astrofysikere på forskningsstasjonen. Performancen vil pågå fra vernissagens start og strekke seg gjennom åpningstiden for utstillingen. Kvist har utarbeidet en performance- komposisjon for tiden i Stavanger, der repetisjon, avbrudd og stemmen står sentralt.

Kunstner på Atelierhuset Anna Ihle skriver om Vilda Kvist:
Nå åpner Bruksrommet på Tou Scene, og jeg er først ut til å invitere en kunstner hit. Jeg tenkte det var passende å invitere en kunstner som beveger meg, som flytter meg fra et sted til et annet. Som får meg til å se hvor stort livet er, hvor liten jeg er. Og hvor viktige fortellinger er. Jeg har begynt å gråte i møte med Vilda Kvist sine arbeider, for etterpå å føle meg smartere og større og mindre på samme tid. Jeg ble kjent med Vilda Kvist som kunststudent, og følte meg velkommen til kunsten hennes. Det var verk og fortellinger som var inderlige og dramatiske. Kunst som fikk meg til å føle at jeg var en del av noe viktig. Kvist har en evne i kunsten til å vise hvordan livet kan være filmatisk og stort. I sitt arbeid presenterte hun meg for en personlig barndomsopplevelse som fikk meg til å føle meg mindre ensom, paljetter og tårer, en lesbisk historie fra en annen tid som måtte fortelles igjen, et kor som satte spor og et politisk øyeblikk som jeg ikke kunne ta fri fra.

Vilda Kvist (f. 1979 i Gøteborg) har studert på Konstfack, Kungliga Konsthögskolan och STDH i Stockholm. Hun har tidigere vist og framført verk på blant annet Rekjavik Art Museum, The Living Art Museum (Reykjavik), Nau Gallery (Stockholm), Moriska Paviljongen (Malmø) og Gallery Kalnas (Vilnius).

Tou Academy - GRAFIKKTou Trykk

Lørdag 24. Februar
Starter: 12:00
Aldersgrense: 12-14år

Kjøp!


Tou Academy på Tou Trykk

Tou Academy er Tou Scenes egen programserie som tilbyr barn og unge ny kunnskap om ulike kunstfag gjennom spennende workshops. Serien skal skape et profesjonelt tilbud som skal være med å bygge opp interesse, formidle kunnskap og inspirere til skaperglede og nysgjerrighet.

Tema for Tou Academy våren 2018 er GRAFIKK, og holdes i samarbeid med Tou Trykk.

Tou Trykk er et fellesverksted for grafisk produksjon på hele 500 kvadratmeter, og holder til i moderne lokaler på Tou Scene. Her leier kunstnere arbeidsplass og kan bruke utstyr og materialer og få hjelp til produksjon av sine grafiske prosjekter.

Tou Acadamy: GRAFIKK er et kurs for aldersgruppen 12 - 14 år som går over 2 lørdager våren 2018. Deltagere vil lære om teknikkene i grafikk, samt bli "hands on" på utstyr, maskiner og materialer. Vi skal trykke dyptrykk fra plastplater og lære å trykke silketrykk på papir og tøynett. Tolkning og hvordan lese et bilde blir også en del av workshopen.

Aldersgruppe: 12-14 år
Deltagere: Maksimalt 10
Pris: 150,- per gang som også dekker materialkostnader

Lærere: Anita Tjemsland og Solveig Landa

Tidspunkt: 24. februar 2018 - 3 timer, 17. mars 2018 - 3 timer

Grafikk er en eldgammel reproduksjons teknikk som kunstnere i dag bruker for å lage bilder. I starten (1300-tallet) ble det laget illustrasjoner i bøker og spillekort. Grafikk er et avtrykk på papir fra en treplate, metallplate, stein eller annet materiale hvor kunstneren selv har laget ett bilde.

Man kan skjære i platen, tegner på den, lage sjablonger eller behandler den kjemisk. Hvert trykk er et originalt kunstverk. Grafiske har tre hovedgrupper: høytrykk, dyptrykk og plantrykk.
UFLAKKS Presenterer: Sløtface + Sauropod / U18Scene 1 + cafe

Lørdag 24. Februar
Dørene åpner: 17:00
Starter: 18:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


Sløtface til Tou Scene! Billettsalget starter torsdag 21.september.

Vil du spare penger og komme inn billigere på UFLAKKS konserter i hele 2018? Bli medlem i AKKS her: https://www.akks.no/bli-medlem.


Etter å stort sett ha vært på veien og turnert i utlandet de siste årene, er endelig Sløtface klare for for en lang norgesturné på nyåret. Og selvfølgelig skal de innom Tou Scene!

Sløtface ga nylig ut albumet «Try Not To Freak Out» til strålende kritikker, hvor et et samlet internasjonalt og norskt pressekorps stod bak dem og hyllet deres poppunk, som verken er redd for å uttrykke holdninger eller meninger. De siste årene har bandet turnert massivt internasjonalt, både på egne headlinerturneer og som support for The Cribs og Los Campesinos!

Selv fortalte Sløtface følgende om den nye albumet: - Det handler om å være i 20-årene og det å egentlig ikke vite hva du gjør med livet ditt. Det handler om angst og skyldfølelse og å alltid kjenne på at det du gjør er litt feil. Akkurat som du alltid er på feil sted. - Vi ville fortelle de typiske mannlige indie-historiene fra et kvinnelig perspektiv, understreker Sløtface.

2017 var allerede et stort år allerede før albumet ble sluppet i september. Stavangerbandet har fått massiv oppmerksomhet i utlandet og har blitt hedret av The Guardian, Billboard, NME, Noisey, Rocksound, Paste Magazine og CLASH. Vokalist Haley Shea ble dessuten nevnt som en av de kuleste rockeartistene i verden av musikkmagasinet Kerrang!

Samtidig har Sløtface, som består av vokalist av Haley Shea, gitarist Tor-Arne Vikingstad, bassist Lasse Lokøy og trommis Halvard Skeie Wiencke, stadig bemerket seg her hjemme siden de var med i Urørtfinalen i 2015. Bandet har opptrådt på flere av Norges største festivaler, sluppet EPene «We're Just OK» (2014), «Sponge State» (2016) og «Empire Records» (2016) med kontinuerlig støtte fra radiokanaler som NRK P3 og P13.

Det er med glis, flir, stolthet og pur fandenivoldsk glede vi kan presentere Sløtface til dobbelkonsert på Tou Scene lørdag 24.februar!


Oslo-trioen Sauropod har med sine hyperaktive låter og konserter etablert seg som et sterkt innslag i norsk rock akkurat nå. Tydelig punk-inspirerte låter og tilknytninger til DIY-scenene i Oslo kombineres med hauger av påfallendestilkombinasjoner som til slutt finner veien ut i deres særegent kompakte trio-format!I tekstene deres finner vi elementer og tematikk som omhandler fremmedgjøring, angst, kjærlighet, skjønnhet, samfunnskritikk og ikke minst feminisme.

De er nysignertemed Propeller Recordings (Sløtface, Highasakite, Frøkedal m.m) og er allerede i full gang med slipp av ny musikk. De første singlene har resultert i blant annet god britisk presse og avspillning på BBC1. I Oktober spilte de i London for første med svært god mottagelse. Av bransjefestivaler kan de, foruten norske By:larm, Øya og Trondheim Calling, huke av Eurosonic i Nederland, MENT i Slovenia, og foran nærmere 3000 mennesker på franske Transmusicales. I tillegg har de vært lista på flere utenlandske radiokanaler og gjennomført 2 Europaturneér på kort tid.
Sløtface + supp SauropodScene 1 + cafe

Lørdag 24. Februar
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Sløtface til Tou Scene! Billettsalget starter torsdag 21.september.

Etter å stort sett ha vært på veien og turnert i utlandet de siste årene, er endelig Sløtface klare for for en lang norgesturné på nyåret. Og selvfølgelig skal de innom Tou Scene!

Sløtface ga nylig ut albumet «Try Not To Freak Out» til strålende kritikker, hvor et samlet internasjonalt og norskt pressekorps stod bak dem og hyllet deres poppunk, som verken er redd for å uttrykke holdninger eller meninger. De siste årene har bandet turnert massivt internasjonalt, både på egne headlinerturneer og som support for The Cribs og Los Campesinos!

Selv fortalte Sløtface følgende om den nye albumet: - Det handler om å være i 20-årene og det å egentlig ikke vite hva du gjør med livet ditt. Det handler om angst og skyldfølelse og å alltid kjenne på at det du gjør er litt feil. Akkurat som du alltid er på feil sted. - Vi ville fortelle de typiske mannlige indie-historiene fra et kvinnelig perspektiv, understreker Sløtface.

2017 var allerede et stort år allerede før albumet ble sluppet i september. Stavangerbandet har fått massiv oppmerksomhet i utlandet og har blitt hedret av The Guardian, Billboard, NME, Noisey, Rocksound, Paste Magazine og CLASH. Vokalist Haley Shea ble dessuten nevnt som en av de kuleste rockeartistene i verden av musikkmagasinet Kerrang!

Samtidig har Sløtface, som består av vokalist av Haley Shea, gitarist Tor-Arne Vikingstad, bassist Lasse Lokøy og trommis Halvard Skeie Wiencke, stadig bemerket seg her hjemme siden de var med i Urørtfinalen i 2015. Bandet har opptrådt på flere av Norges største festivaler, sluppet EPene «We're Just OK» (2014), «Sponge State» (2016) og «Empire Records» (2016) med kontinuerlig støtte fra radiokanaler som NRK P3 og P13.

Det er med glis, flir, stolthet og pur fandenivoldsk glede vi kan presentere Sløtface til dobbelkonsert på Tou Scene lørdag 24.februar!


Oslo-trioen Sauropod har med sine hyperaktive låter og konserter etablert seg som et sterkt innslag i norsk rock akkurat nå. Tydelig punk-inspirerte låter og tilknytninger til DIY-scenene i Oslo kombineres med hauger av påfallendestilkombinasjoner som til slutt finner veien ut i deres særegent kompakte trio-format!I tekstene deres finner vi elementer og tematikk som omhandler fremmedgjøring, angst, kjærlighet, skjønnhet, samfunnskritikk og ikke minst feminisme.

De er nysignertemed Propeller Recordings (Sløtface, Highasakite, Frøkedal m.m) og er allerede i full gang med slipp av ny musikk. De første singlene har resultert i blant annet god britisk presse og avspillning på BBC1. I Oktober spilte de i London for første med svært god mottagelse. Av bransjefestivaler kan de, foruten norske By:larm, Øya og Trondheim Calling, huke av Eurosonic i Nederland, MENT i Slovenia, og foran nærmere 3000 mennesker på franske Transmusicales. I tillegg har de vært lista på flere utenlandske radiokanaler og gjennomført 2 Europaturneér på kort tid.


Tom Roger AadlandScene 1 + cafe

Fredag 02. Mars
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Rockepoeten Tom Roger Aadland slipper sitt sjuende soloalbum «Songfugl» i mars, og har med seg fullt band når han kommer til Stavanger og Tou Scene.


Det nye albumet inneholder ti originallåter av Tom Roger Aadland, og ryktes å være hans lyseste album til nå. Musikkvideoen til singelen «Vestland, Vestland», med fotobidrag fra natur- og musikkentusiaster i hele landsdelen, har på kort tid blitt en favoritt med over 100.000 facebook-visninger.


Tom Roger Aadlands forrige utgivelse «Blondt i blondt» (Bob Dylans mesterverk «Blonde on Blonde» gjendiktet til nynorsk) fikk en strålende mottagelse og ble kåret til Årets Album av NRK P1 Norsk på norsk med følgende kommentar: «Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre. Dette var en slik opplevelse». 


«På grensen til genialt», skrev Dagsavisen da «Rapport frå eit grensehotell» kom ut i 2015. Albumet dreide seg om menneskelig ensomhet og lengsel etter kjærlighet, og kritikerne var enige om at det inneholdt Aadlands sterkeste samling låter så langt. Singelen «Like til mi dør» gikk rett inn på A-lista hos P1, med over to tusen radiospillinger totalt.


Tom Roger Aadland tar stadig nye steg som artist og låtskriver. At han er en av landets beste tekstforfattere har flere fått med seg, for på Hellbillies' nye album «Søvnlaus» er han mannen bak mange av tekstene, inkludert tittelsporet og «20 år på vegen».


Tom Roger er fortsatt på veien - og fortsatt på vei, og kommer til Tou Scene med et bunnsolid band bestående av Karl Oluf Wennerberg (a-ha) - slagverk, Ruben Oma (Ida Maria) - bass og Kristian Kvalvaag (Sigvart Dagsland) - gitar. Alt ligger til rette for en flott konsertkveld i Stavanger!


Matilde Holdhus om postdramatisk teaterloftet

Fredag 09. Mars
Starter: 11:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


Hva menes egentlig med begrepet "posdramatisk teater"? Og er en slik avvisning av det dramatiske en god og nyttig beskrivelse av samtidsteatret? Matilde Holdhus vil i dette foredraget gi en innføring i begrepet Postdramatisk teater. Foredraget tar utgangspunkt i samtidens (sannsynligvis) viktigste teaterteoretiske verk "Postdramatisches Theater" av Hans Thies Lehmann.

Matilde Holdhus er utdannet i dramaturgi(MA) ved universitetet i Aarhus. Holdhus har blant annet sittet som jurymedlem i Den norske Ibsenprisen, Heddaprisen, samt leder for Norsk Dramaturgforum. Hun var tidligere tilknyttet Trøndelag Teater, og er idag engasjert ved Dramatikkens Hus og Det Norske Teatret.

Foto: Kristin von Hirsch/Dramatikkens Hus


Snadder: Thea & The Wild *Off venueMartinique

Lørdag 10. Mars
Dørene åpner: 14:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18årMERK! Konserten arrangeres på Martinique og billetter selges via Martinique sine sider. Aldersgrense 20 år.

Snadder er et samarbeid mellom Martinique, Folken og Tou Scene.
Fokuset er å fremme etablerte og uetablerte artister av høy kvalitet. Konserten er på Martinique

Thea & The Wild, eller Thea Glenton Raknes som er hennes egentlige navn, har siden hun ga ut sine første sololåter i 2012 satt seg i manges ører og hjerter med sine fengende melodier og karakteristiske stemme. Hun har oppnådd tung rotasjon på norske radiokanaler og spilt kritikerroste konserter på blant annet Øyafestivalen og By:larm. Debutskiva«Strangers & Lovers», som kom ut i 2014, ble nominert tilSpellemann og høstet strålende kritikker hos landets største aviser og flust med godord fra utenlandsk presse.

Denne våren dukket det endelig opp ny musikk fra Thea & The Wild, og både den energiske synthperlen «Dark Horse», og den mer drømmende sommerlåta «City of Gold» fikk god mottakelse og listing påNRK P13. Live har man kunnet oppleveThea & The Wild under åretsKlubbøya på Parkteateret og hun har akkurat kommet hjem fra en supportturne i Norge medGreni og konsert underUKA

Nå annonserer Thea & The Wild at hennes nye album, «Ikaros» vil bli sluppet 2. februar 2018. Enn så lenge kan vi glede oss over singelen «Paved The Way», som slippes i morgen. Låta er nok et eksempel på Theas teft for sterke melodier, og med sin glitrende produksjon og heftige instrumentering er dette et spor man vil høre igjen og igjen.«Paved The Way» har et helt klartbudskap, og Thea forteller følgende om singelen:

«Paved The Way» er en hyllest til mine kvinnelige forbilder og alle som tør å stå opp for sine meninger og si i fra når noe er urett. De som kjemper for å kunne gjøre det de drømmer om til tross for samfunnets normer.

Albumet er produsert og spilt inn sammen med Cato «Salsa»Thomassen og
Børge Fjordheimi Oslo Rytme og Tonestudio og i Elektrolüd i Stavanger.
Anne Lise Frøkedalbidrar med kor på to av sporene.
«Paved The Way» slippes fredag 20. oktober.Albumet «Ikaros»slippes 2. februar, via Propeller Recordings.

Billetter: https://www.linticket.no/page/no/13/-/3453

Vårmarked (miniversjon)Scene 1 + 2 + cafe

Søndag 11. Mars
Starter: 12:00
Tillatt for alle.Velkommen til vårmarked på Tou Scene. En noe mindre versjon enn vanlig grunnet ombygging, men like koselig som alltid!

Vårt marked er fylt med spennende design, kunsthåndverk og second-hand fra en rekke ulike selgere.

I hovedbygget har vi åpen kafé hele dagen med servering av vafler, kaffe og mineralvann. Ellers har vi også riktig så god street food fra våre samarbeidspartnere på Fortou. De åpner kl 12.00 og du finner dem til venstre i innkjørselen til Tou Scene.

Ta med hele familien til Tou Scene søndag 11.mars. Har du barn med deg har vi byens fineste lekeplass på baksiden av bygget. Ønsker du en plass barna kan springe fritt har vi Sjøparken på fremsiden av bygget. Marked er et bilfritt arrangement, bruk nærliggende parkering.

Ønsker du å stille som selger på Vårmarked? Ta kontakt med vår koordinator Kjetil på toumarked@gmail.com. Søknadsfristen er 21.januar.

PS: Tou Scene er under ombygging og vi oppfordrer alle til varsomhet og respektere avgrensede anleggsområder.

Phantasmagoric (ras dansebiennale)Scene 1

Fredag 16. Mars
Dørene åpner: 13:30
Starter: 14:00
Aldersgrense: 15år

Kjøp!


I mars 2018 feirer vi vår samarbeidspartner RAS-regional arena for samtidsdans sitt 10 årsjubileum, og Tou Scene inviterer til forestillingen PHANTASMAGORIC. Merk at forestillingen spilles både kl.14.00 og kl.22.00. Programmet er en del av RAS dansebiennale.

PHANTASMAGORIC er en strøm av bilder, forestillinger, stemninger og emosjoner som kan trenge inn i din kropp, bevisst eller ubevisst. Berstad, Helgebostad og Brun skaper et rom for transformasjon som hyller det pubertale og katarsisen man kan oppnå gjennom en total og inderlig dedikasjon. Rommene og objektene blandes inn i hverandre som en refleksjon av minner, personlige eller kollektive tankerekker. Utbruddene bygger serier av tilstander, de forsvinner like brått som de oppstår.

PHANTASMAGORIC maner til fantasisprang og slik vitenskapsmennene og tryllekunstnerne fra fantasmagoriashowene på 1800-tallet ønsket, ønsker også PHANTASMAGORIC å skjerpe mottakeligheten for surrealistiske og uvirkelige stemninger.

Vi møtes et sted mellom slik vi er, slik vi kunne vært og slik vi kan bli.

Forestillingen er et samarbeid mellom Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Chrisander Brun.


Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad er begge utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo (både BA utøvende dans og MA koreografi) og er viktige stemmer i det norske dansefeltet som har hatt en ekstensiv produksjon spesielt de siste fem årene. Deres praksis er mangfoldig og utvikles stadig gjennom undersøkende arbeid gjennom forestillingsprosjekter og kunstprosjekter som tar andre format. Berstad og Helgebostad deler en nysgjerrig på krefter som former våre kropper og historie, og gjennom sine arbeid undersøker, virvler de opp og reflekterer med og over disse energiene.

Chrisander Brun er aktiv som scenograf, lys designer og fotograf. Hen har i lengre tid bodd i Stockholm og tok sin BA på Dramatiska Institutet i 2010. Brun har gjort scenografi og lys ved ett stort antall dans- og teaterforestillinger i hele Skandinavia og mange arbeid har blitt presentert ved flere internasjonale scenekunstfestivaler i Europa. 

illustrasjon av Olof Svenblad


Phantasmagoric + Nylenda (ras dansebiennale)Scene 1

Fredag 16. Mars
Dørene åpner: 21:30
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Få to opplevelser på samme billett!
I mars 2018 feirer vi vår samarbeidspartner RAS-regional arena for samtidsdans sitt 10 årsjubileum, og Tou Scene inviterer til dobbel bill med forestillingen PHANTASMAGORIC og konsert med Nylenda. Kvelden er en del av RAS dansebiennale.


PHANTASMAGORIC 
er en strøm av bilder, forestillinger, stemninger og emosjoner som kan trenge inn i din kropp, bevisst eller ubevisst. Berstad, Helgebostad og Brun skaper et rom for transformasjon som hyller det pubertale og katarsisen man kan oppnå gjennom en total og inderlig dedikasjon. Rommene og objektene blandes inn i hverandre som en refleksjon av minner, personlige eller kollektive tankerekker. Utbruddene bygger serier av tilstander, de forsvinner like brått som de oppstår.

PHANTASMAGORIC maner til fantasisprang og slik vitenskapsmennene og tryllekunstnerne fra fantasmagoriashowene på 1800-tallet ønsket, ønsker også PHANTASMAGORIC å skjerpe mottakeligheten for surrealistiske og uvirkelige stemninger.

Vi møtes et sted mellom slik vi er, slik vi kunne vært og slik vi kan bli.

Forestillingen er et samarbeid mellom Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Chrisander Brun.

Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad er begge utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo (både BA utøvende dans og MA koreografi) og er viktige stemmer i det norske dansefeltet som har hatt en ekstensiv produksjon spesielt de siste fem årene. Chrisander Brun er aktiv som scenograf, lys designer og fotograf. Hen har i lengre tid bodd i Stockholm og tok sin BA på Dramatiska Institutet i 2010.


Nylenda

Med analoge synther, orgel, trommemaskin, bass og gitar spiller nylenda dansbar, leken elektronika med elementer fra 60/70-talls psykedelia, indie og krautrock.

Nylenda består av Øivind Hatleskog og brødrene John og Sigbjørn Håland. Nylenda slapp deres første singel "Burning Eyes" i høst.

"Nylenda's debut single is a stunning introduction to their world (…) An insistent electronic pulse reminiscent of the likes of Harmonia and Neu! combines with a percussive groove and psychedelic vocals, bringing together '60s looseness and '70s rigidity. The effect is for «Burning Eyes» to be a track which you can equally imagine being at home in a studio surrounded by antiquated recording devices as it would being blasted out at a club. Sure, it's meticulously crafted, but it's also danceable as hell". -The Line Of Best Fit

www.facebook.com/nylendaband
https://soundcloud.com/nylenda

illustrasjon av Olof Svenblad i forbindelse med Phantasmagoric. 

Comet KidScene 1 + cafe

Lørdag 17. Mars
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Comet Kid har rukket over mye siden de slapp debutalbumet "Roots" i 2014. Folkrocken deres er en god blanding av melankolske, soulpregede låter og upbeat, dansbar gladpop - en miks som har gitt dem et bredt nedslagsfelt og en trofast tilhengerskare over hele landet.

De har blitt belønnet med GAFFA-prisen i kategoriene «Årets norske album» og «Årets norske gruppe, og slapp sitt seneste album "Halley" (2016) til god mottagelse.

Gutta spilte over hundre konserter i løpet av 2015 med utsolgte klubber og konsertlokaler landet over har latt seg rive med av de energiske liveshowene. Av Highsnobiety ble bandet trukket fram som en av fjorårets mest spennende norske artister.

Comet Kid har det siste året jobbet med masse ny musikk, og nå er de klare for å skru opp både tempo og volum igjen. Det betyr at vi har en rekke utgivelser i vente utover høsten og vinteren 2017/2018!


Guren SalongScene 1

Søndag 18. Mars
Dørene åpner: 19:00
Starter: 20:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Guren Salong oppstod i 2013 og hadde sin debutkonsert på Tou Scene samme år. Med sine mange medlemmer - 15 på det meste hittil - regner de seg som et musikkollektiv. Etter å ha spilt konserter på scener ved bl.a. Stavanger Konserthus, Rogaland Teater og Det Norske Teatret, gir de 22. februar 2018 ut sin første EP «Animale».

Guren Salong leker seg på sine konserter med sjangre, form og uttrykk - både med sin egen musikk og sine versjoner av andres musikk. På «Animale» befinner sjangeren seg et eller annet sted mellom prog, jazz og pop. Låtene er skrevet mye utifra Helga Gurens bemerkelsesverdige stemme, som strekker seg over hele 3 oktaver. Medlemmene av Guren Salong er allsidige kunstnere med imponerende mange nedslagsfelt. Bandets leder og initiativtaker er den prisbelønte skuespilleren og musikeren Helga Guren (vokal, harpeleik, norsk harpe, fiolin, hardingfele). Guren er for tiden en del av ensemblet v/Rogaland Teater, hvor hun blant annet er aktuell som Hedda i Hedda Gabler.

Kapellmester og tangenter: Anders Brunvær Hauge. Gitarer: Rolf Kloster. Hammond: Erlend Wold. Bass: Mikaell Olsson. Trommer: Jørgen Helliesen. Fløyte og saksofon: Arne Nøst. Fiolin: Nora Myrset Asheim og Gro Austgulen. Cello: Tonje Bekken. Kor: Kjartan Brunvær, Garman Laland og Eirik Fossmark. Lyd: Christian Veire. Lys: Bjørnar Mæland.


Band of Goldloftet

Torsdag 05. April
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Band of Gold er tilbake, og fortsetter akkurat der debutalbumet slapp!

Etter suksessen sist hadde det vært lett å miste frihetsfølelsen som preget både innspillingen og musikken. Det skjedde ikke, snarere tvert i mot. Bandet gikk inn i studio og gjorde akkurat som de selv ville. Resultatet er nydelig!


Da Band of Gold slapp sitt debutalbum høsten 2015, kom de som en gledelig overraskelse på mange. Både Nina og Nikolai har lang fartstid fra det norske musikkmiljøet, men Band of Gold var et prosjekt de hadde jobbet med i stillhet. Terningkastene haglet, fansen flokket seg til konsertene, og det hele toppet seg da de vant Nordic Music Prize under Bylarm 2016, som den første norske artisten noensinne.


«Where's the Magic» er bandets andre album, et album som handler om lidenskapen vi alle søker og higer etter. Lidenskap er ikke vanskelig å finne i låtene til Band of Gold, her ligger den tjukt utenpå hver eneste akkord. På «I Wanna Dance With You Again», første singelen fra «Where's the Magic», leverer Mortvedt og Hængsle en poplåt som er rett ut uimotståelig, med nydelige arrangementer og en fantastisk vokalprestasjon.

Dette er en bunnsolid oppfølger fra et band som er bedre enn aldri før. 5.april står de på Tou Scene!


Stavanger kulturskoles ungdomskompani sin vårforestillingScene 1

Lørdag 07. April
Dørene åpner: 17:30
Starter: 18:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


Stavanger kulturskole har siden høsten 2012 drevet «Ungdomskompaniet». Kompaniet er del av kulturskolens talentutvikling, og består av danseelever fra 15-18 år. Hvert år jobber kompaniet med ulike lokale, nasjonale og internasjonale koreografer.

Årets vårforestilling viser koreografier av; Anne Linn Akselsen (NO/BE),Tone Martine Kittelsen (NO) og Hagit Yakira (UK).


Stavanger kulturskoles ungdomskompani sin vårforestillingScene 1

Søndag 08. April
Dørene åpner: 12:30
Starter: 13:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


Stavanger kulturskole har siden høsten 2012 drevet «Ungdomskompaniet». Kompaniet er del av kulturskolens talentutvikling, og består av danseelever fra 15-18 år. Hvert år jobber kompaniet med ulike lokale, nasjonale og internasjonale koreografer.

Årets vårforestilling viser koreografier av; Anne Linn Akselsen (NO/BE),Tone Martine Kittelsen (NO) og Hagit Yakira (UK).


Stavanger kulturskoles ungdomskompani sin vårforestillingScene 1

Søndag 08. April
Dørene åpner: 14:30
Starter: 15:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


Stavanger kulturskole har siden høsten 2012 drevet «Ungdomskompaniet». Kompaniet er del av kulturskolens talentutvikling, og består av danseelever fra 15-18 år. Hvert år jobber kompaniet med ulike lokale, nasjonale og internasjonale koreografer.

Årets vårforestilling viser koreografier av; Anne Linn Akselsen (NO/BE),Tone Martine Kittelsen (NO) og Hagit Yakira (UK).


RogalerretScene 1

Onsdag 11. April
Starter: 19:00
Tillatt for alle.Rogalerret inviterer aktuell norsk film for samtale og visning av klipp. Programmet slippes senere. 

Tou Scene
Dørene åpnes 19.00
Inngang: 50 kroner (kort eller kontant)

Rogalerret er et samarbeid mellom Filmkraft Rogaland og Tou Scene, og er støttet av Norsk Filminstitutt.

GundelachScene 1 + cafe

Fredag 13. April
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Det er litt over et år siden Kai Gundelach ga ut sin selvtitulerte debut-EP. I mellomtiden har han etablert seg som en av de mest interessante popartistene i Norge med en unik vokal og et særpreg av de sjeldne. Singler som «Spiders» og «Fjernsynet» førte til gode kritikker, og tok Gundelach ut av undergrunnen og frem i lyset med Spellemanns-nominasjon av hans EP i kategorien «Årets Popalbum».


Gundelach lager diskret og smart elektronika, hvor den polerte produksjonen står i stil med uttrykket. Det er riktig så stilrent, melankolsk og ikke minst dansbart. Hans nye singel «Games» er hentet fra hans kommende debutalbum og er feat. ARY!


Vi er utrolig stolte og gleder oss vilt til konserten!


Foto: Simen Skari


Ondt Blod + supp Rise AboveScene 1 + cafe

Lørdag 14. April
Dørene åpner: 21:00
Starter: 22:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!Etter å ha høstet svært gode kritikker for debutplata «Finnmark», har Ondt Blod virkelig hamret fast sin plass i det absolutte toppsjiktet av norsk rock. «Finnmark» er et sint epos om nedlagt industri og bygdedyr, om selvforakt og stolthet. Med breibeint hardcore og varme refrenger har Ondt Blod tatt steget opp av undergrunnen, og flere har fått øynene opp for det nord-norske hardcorebandet.


Med sin breiale hardcore med skitten pønkete innfallsvinkel, har Ondt Blod oppnådd bred radiolisting og mye pressedekning. Bandet som ble nominert til "Årets nykommer" av Spellemann 2016, har vært på turne med Kvelertak og spilt på blant annet Roskilde, Slottsfjell og Øyafestivalen. 


Nytt album er ventet våren 2018 og nå står Stavanger og Tou Scene for tur til å oppleve bandet som har blitt beskrevet som; «A syringe filled with five liters of coffee, two Underbergs and a liter Tequilla, shot into you!»


Svarte hekkan vi gleder oss!


Rise Above er 5 gutter fra Aust- og Vest-Agder som allerede har rukket å besøke bl.a Tunghørt, Spot Festival, Slottsfjell, Sørveiv og Øyafestivalen til stor begeistring.

P3Christine kaller «Tides» “et deilig og brutalt førstemøte”. P3Tete har “stor tro” på RISE ABOVE og kåret “Jaws” til #ukasrøddigstelåt, de har og vært på P3s “Best akkurat nå”-spilleliste: “RISE ABOVE fra Kristiansand skyller bort Sørlandets fordommer med selvantennelig hardcore og heseblesende allsang. «Tides» er et voldsomt, men samtidig lidenskapelig førstemøte med et meningsfullt og svært lovende band.”

Rise Above er definitivt ett band å følge med på fremover.
Prinsessen på erten av dybwikdansScene 1

Søndag 15. April
Starter: 12:00
Aldersgrense: 3-5år

Kjøp!


En danseforestilling for barn mellom 3-5 år.

Dybwikdans har basert sin danseforestilling på eventyret Prinsessen på erten av Hans Christian Andersen. Kompaniet ønsker velkommen til en interaktiv forestilling hvor barna selv får kle seg ut og delta på scenen.

Dybwigkdans har også tidligere arbeidet med H. C. Andersen sine eventyr, og ønsker å ivareta eventyrtradisjonen og stimulere til undring og fantasi i samspill med barn.

OBS: På grunn kostymekapasitet er det kun plass til 23 barn per forestilling i tillegg voksne. Husk derfor å kjøpe riktig billett selv om det er samme pris, barnebillett til barn og voksenbillett til voksen.

Spilles klokken:12.00, 13.00 og 14.00

Vi ser frem til en felles opplevelse i Hans Christian Andersen sitt underlige eventyr i Scene 1 på Tou Scene.

Medvirkende:
Koreografi: dybwikdans
Musikk: Nils Christian Fossdal
Utøvere: Gerd Elin Aase og Nils Christian Fossdal
Scenografi: Kit Bjorn Petersen og dybwikdans
Søm: Britt Stigen Martinsen, Sunny Bjaanes, Monica Øhman og Kari Helene Gryte
Co-produsent: RAS - Regional Arena for Samtidsdans
Varighet: Ca 45-60 min.

Forestillingen er støttet av Stavanger kommune, Sandnes kommune, Rogaland fylkeskommune, RAS, UiS, FFUK og komponistenes vederlagsfond.

Prinsessen på erten av dybwikdansScene 1

Søndag 15. April
Starter: 13:00
Aldersgrense: 3-5år

Kjøp!


En danseforestilling for barn mellom 3-5 år.

Dybwikdans har basert sin danseforestilling på eventyret Prinsessen på erten av Hans Christian Andersen. Kompaniet ønsker velkommen til en interaktiv forestilling hvor barna selv får kle seg ut og delta på scenen.

Dybwigkdans har også tidligere arbeidet med H. C. Andersen sine eventyr, og ønsker å ivareta eventyrtradisjonen og stimulere til undring og fantasi i samspill med barn.

OBS: På grunn kostymekapasitet er det kun plass til 23 barn per forestilling i tillegg voksne. Husk derfor å kjøpe riktig billett selv om det er samme pris, barnebillett til barn og voksenbillett til voksen.

Spilles klokken:12.00, 13.00 og 14.00

Vi ser frem til en felles opplevelse i Hans Christian Andersen sitt underlige eventyr i Scene 1 på Tou Scene.

Medvirkende:
Koreografi: dybwikdans
Musikk: Nils Christian Fossdal
Utøvere: Gerd Elin Aase og Nils Christian Fossdal
Scenografi: Kit Bjorn Petersen og dybwikdans
Søm: Britt Stigen Martinsen, Sunny Bjaanes, Monica Øhman og Kari Helene Gryte
Co-produsent: RAS - Regional Arena for Samtidsdans
Varighet: Ca 45-60 min.

Forestillingen er støttet av Stavanger kommune, Sandnes kommune, Rogaland fylkeskommune, RAS, UiS, FFUK og komponistenes vederlagsfond.

Prinsessen på erten av dybwikdansScene 1

Søndag 15. April
Starter: 14:00
Aldersgrense: 3-5år

Kjøp!


En danseforestilling for barn mellom 3-5 år.

Dybwikdans har basert sin danseforestilling på eventyret Prinsessen på erten av Hans Christian Andersen. Kompaniet ønsker velkommen til en interaktiv forestilling hvor barna selv får kle seg ut og delta på scenen.

Dybwigkdans har også tidligere arbeidet med H. C. Andersen sine eventyr, og ønsker å ivareta eventyrtradisjonen og stimulere til undring og fantasi i samspill med barn.

OBS: På grunn kostymekapasitet er det kun plass til 23 barn per forestilling i tillegg voksne. Husk derfor å kjøpe riktig billett selv om det er samme pris, barnebillett til barn og voksenbillett til voksen.

Spilles klokken:12.00, 13.00 og 14.00

Vi ser frem til en felles opplevelse i Hans Christian Andersen sitt underlige eventyr i Scene 1 på Tou Scene.

Medvirkende:
Koreografi: dybwikdans
Musikk: Nils Christian Fossdal
Utøvere: Gerd Elin Aase og Nils Christian Fossdal
Scenografi: Kit Bjorn Petersen og dybwikdans
Søm: Britt Stigen Martinsen, Sunny Bjaanes, Monica Øhman og Kari Helene Gryte
Co-produsent: RAS - Regional Arena for Samtidsdans
Varighet: Ca 45-60 min.

Forestillingen er støttet av Stavanger kommune, Sandnes kommune, Rogaland fylkeskommune, RAS, UiS, FFUK og komponistenes vederlagsfond.

Alt For Barnahele huset

Lørdag 21. April
Dørene åpner: 13:00
Starter: 13:00
Tillatt for alle.Velkommen til en fantastisk familiedag på Tou Scene lørdag 21 april kl.13.00 - 16.00. 

Tema for dagen er kunst. Program oppdateres fortløpende. 


Alt For Barna arrangeres to ganger i året, vår og høst, og er et samarbeid mellom Ungdom og Fritid Storhaug, St. Johannes menighet, Ostehuset Øst og Tou Scene. Med støtte fra Inge Steenslands stiftelse og Storhaug Bydelsutvalg. 


Arrangementet er GRATIS!


DanseKino, Dansens Dager 2018Scene 1 + cafe

Lørdag 28. April
Dørene åpner: 18:30
Starter: 19:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


For femte år på rad feirer RAS - Regional Arena for Samtidsdans og Tou Scene Dansens Dager sammen. I år inviterer til DanseKino med visning av intet mindre enn tre dansefilmer: Distant voices, Nordic Escape og Strim. Det hele starter kl.19.00 i scene 1 på Tou Scene, baren er åpen og popcorn blir servert. Velkommen!

Program:

Distant voices
Molitrix Scenekunst/Linda Birkedal

Distant voices er en kortfilm om tiden som er gått og som aldri vil returnere. Den er knyttet til minner og ønsket om å holde fast på fortiden, i søken etter hva som finnes i fremtiden. I balansen mellom fortid og fremtid, vil horisonten alltid være i forandring.

I close my eyes and I can hear you voice
In the distance, far away
I feel you breath, like cool fog in the summer morning
Coming closer,
Distant voices.

Produksjon: Molitrix Scenekunst
Danser/koreograf: Linda Birkedal
Filmfoto og klipp: Linda Birkedal
Musikk: Linda Birkedal

Linda Birkedal er utdannet i London på Trinity-Laban, Universitetet i København, Universitetet i Stavanger og Stockholms Dramatiske Høyskole. Etter utdanning har Linda Birkedal jobbet som danser, koreograf, pedagog og produsent og etablerte Molitrix Scenekunst i 1999. Molitrix Scenekunst sine dansefilmer er vist i Norge, Sverige og Hellas.


The Nordic Escape
Tone Martine Kittelsen og Maja Hannisdal

The Nordic Escape er en dansefilm lagt i samarbeid mellom danser Tone Martine Kittelsen, filmmaker Maja Hannisdal og komponist Kristín Þóra Haraldsdóttir. Filmens tema kretser om vår tids rastløshet.

Filmen består av samtidsdans, minimal dialog og et øde, åpent lydlandskap. Danserens bevegelser viser en kamp mellom behovet for å flykte og behovet for ro. Det er en konstant rastløshet i kontrast til roen i den majestetiske naturen som gir en spenning til en ellers saktegående film. Filmen tar sikte på å ikke dømme den ene eller den andre nordiske levemåten, men forsøker å gi et abstrakt bilde av en drastisk endring i en persons valg av livsstil.

konsept og idé: Maja Hannisdal and Tone Martine Kittelsen
danser: Tone Martine Kittelsen
film og redigering: Maja Hannisdal
musikk: Kristín Þóra Haraldsdóttir
støttet av: Fond for lyd og bilde og Norsk- Islandsk samarbeid Kulturrådet
takk til: Nordic House Iceland

Strim
Aleksander Jandreassen, Zoë Scmederer, Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas

I filmen Strim blir vi med Sigrid på leting etter sin savnede katt Liv. Under letingen blir Sigrids indre monolog til en ytre i både handling og bevegelse. Hun kolliderer, og ledes videre i møte med sitt lokalsamfunn.

Med filmskaper Aleksander Johan Andreassen, dansekunstner Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, og filmfotograf Zoe Schmederer.

Strim ble filmet i Groruddalen i to uker i juli 2016 og hadde premiere ved Bodø Biennale i 2016. Filmen hadde offisiell festivalpremiere under Tromsø internasjonale filmfestival 2017 og internasjonal premiere under 63. Internationale Kurzfilmtage Oberhausen 2017. STRIM vant gullstolen under Kortfilmfestivalen i Grimstad 2017, og vært del av filmprogrammet på Høstutstillingen.

Støttet av Norsk kulturråd og NFI

foto Zoë Schmederer


Toddlernes rom av dybwikdansScene 1

Søndag 20. Mai
Starter: 10:00
Aldersgrense: 3år

Kjøp!


Toddlernes rom av dybwikdans

Passer for barn fra 0 - 3 år

Toddler betyr «den som stabber og går», og er en stadig vanligere benevnelse på barn i sitt første og andre leveår. Toddlernes rom er forestilling tilpasset nettopp denne aldersgruppens særegne måte å bevege seg på.

En danser tar barna med på en forestilling gjennom fire sekvenser. Innspill fra barna påvirker danseren, og forestillingen blir til i møtet mellom kunstner og barn. I et vakkert telt utforsker aktører og publikum sammen det taktile, visuelle og auditive i rommet. Objekter i teltet har integrerte lydspor i seg, og om barna flytter på stjernene dannes et unikt lydlandskap.

I Toddlernes rom har dybwikdans fortsatt sitt arbeid med å undersøke hvordan kunstnerisk intensjon kan gå hånd i hånd med ønsket om et godt møte med barna.

Toddlernes rom hadde premiere i 2014 hvor Tou scene og RAS var co-produsenter. Siden den gang ha forestillingen turnert til flere land i Europa, og den har også spilt ved festivaler og i kulturhus i Norge. Tou scene er siste stopp før dybwikdans drar til en av verdens ledende festivaler for scenekunst for barn og unge i Edinburgh, Imaginate.

Koreografi: Siri Dybwik

Musikk: Nils Christian Fossdal

Danser: Marie Ronold Mathisen

Scenografi: Caroline Collinge

Scenografisk produksjon: Robert Allsopp

Co-produsent: RAS og Tou Scene

Foto: Rune Bergan

Obs: Hver forestilling har plass til 10 barn i følge med en voksen hver, 20 totalt. Husk å kjøpe barnebillett til barn og voksenbillett til voksen.

Støttet av Stavanger kommune, Sandnes kommune, Rogaland fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere.


Toddlernes rom av dybwikdansScene 1

Søndag 20. Mai
Starter: 11:00
Aldersgrense: 3år

Kjøp!


Toddlernes rom av dybwikdans

Passer for barn fra 0 - 3 år 

Toddler betyr «den som stabber og går», og er en stadig vanligere benevnelse på barn i sitt første og andre leveår. Toddlernes rom er forestilling tilpasset nettopp denne aldersgruppens særegne måte å bevege seg på.

En danser tar barna med på en forestilling gjennom fire sekvenser. Innspill fra barna påvirker danseren, og forestillingen blir til i møtet mellom kunstner og barn. I et vakkert telt utforsker aktører og publikum sammen det taktile, visuelle og auditive i rommet. Objekter i teltet har integrerte lydspor i seg, og om barna flytter på stjernene dannes et unikt lydlandskap.

I Toddlernes rom har dybwikdans fortsatt sitt arbeid med å undersøke hvordan kunstnerisk intensjon kan gå hånd i hånd med ønsket om et godt møte med barna.

Toddlernes rom hadde premiere i 2014 hvor Tou scene og RAS var co-produsenter. Siden den gang ha forestillingen turnert til flere land i Europa, og den har også spilt ved festivaler og i kulturhus i Norge. Tou scene er siste stopp før dybwikdans drar til en av verdens ledende festivaler for scenekunst for barn og unge i Edinburgh, Imaginate.

Koreografi: Siri Dybwik

Musikk: Nils Christian Fossdal

Danser: Marie Ronold Mathisen

Scenografi: Caroline Collinge

Scenografisk produksjon: Robert Allsopp

Co-produsent: RAS og Tou Scene

Foto: Rune Bergan

Obs: Hver forestilling har plass til 10 barn i følge med en voksen hver, 20 totalt. Husk å kjøpe barnebillett til barn og voksenbillett til voksen.

Støttet av Stavanger kommune, Sandnes kommune, Rogaland fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere.


Toddlernes rom av dybwikdansScene 1

Søndag 20. Mai
Starter: 13:00
Aldersgrense: 3år

Kjøp!


Toddlernes rom av dybwikdans

Passer for barn fra 0 - 3 år

Toddler betyr «den som stabber og går», og er en stadig vanligere benevnelse på barn i sitt første og andre leveår. Toddlernes rom er forestilling tilpasset nettopp denne aldersgruppens særegne måte å bevege seg på.

En danser tar barna med på en forestilling gjennom fire sekvenser. Innspill fra barna påvirker danseren, og forestillingen blir til i møtet mellom kunstner og barn. I et vakkert telt utforsker aktører og publikum sammen det taktile, visuelle og auditive i rommet. Objekter i teltet har integrerte lydspor i seg, og om barna flytter på stjernene dannes et unikt lydlandskap.

I Toddlernes rom har dybwikdans fortsatt sitt arbeid med å undersøke hvordan kunstnerisk intensjon kan gå hånd i hånd med ønsket om et godt møte med barna.

Toddlernes rom hadde premiere i 2014 hvor Tou scene og RAS var co-produsenter. Siden den gang ha forestillingen turnert til flere land i Europa, og den har også spilt ved festivaler og i kulturhus i Norge. Tou scene er siste stopp før dybwikdans drar til en av verdens ledende festivaler for scenekunst for barn og unge i Edinburgh, Imaginate.

Koreografi: Siri Dybwik

Musikk: Nils Christian Fossdal

Danser: Marie Ronold Mathisen

Scenografi: Caroline Collinge

Scenografisk produksjon: Robert Allsopp

Co-produsent: RAS og Tou Scene

Foto: Rune Bergan

Obs: Hver forestilling har plass til 10 barn i følge med en voksen hver, 20 totalt. Husk å kjøpe barnebillett til barn og voksenbillett til voksen.

Støttet av Stavanger kommune, Sandnes kommune, Rogaland fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere.


Erikk McKenzie, Eirik Aas, Verdensrommet, Mato Polo i Kunsthall StavangerKunsthall Stavanger

Lørdag 26. Mai
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


Tou Scene og Kunsthall Stavanger presenterer:

Attack Decay Sustain Release

Attack Decay Sustain Release er en hybrid mellom koreografi og konsert, i et surrealistisk møte mellom kropp og teknologi.

Utøver og kunstnerisk ansvarlig: Erikk McKenzie
Medskapende utøver: Hanna Filomen Mjåvatn
Spesiell gjest: John Derek Bishop

Koproduksjon:Dansearena Nord, Tou Scene og Regional Arena for Samtidsdans.

Støttet av:Kulturrådet, Fond for Lyd og Bilde og Fond for Utøvende Kunstnere.

www.erikkmckenzie.com/adsr

Etterpå spiller Verdensrommet sin første konsert i Stavanger på lang tid, og med seg har de Eirik Aas fra Hester V75. Mato Polo avslutter kvelden med DJ-sett. Det er altså duket for en forrykende helaften i Kunsthall Stavanger!

Eirik Aas har gjort seg bemerket som sentralt medlem av rap-gruppen HesterV75 og er nå aktuell også som soloartist. I 2017 slapp han EPen "Skogen" i samarbeid med Vetle Junker (Verdensrommet) og den har blitt svært godt mottatt, bl.a. av Bergens Tidende som trillet 5 på terningen og vektla Aas sine underfundige tekster som noe særdeles unikt.

Verdensrommet slapp sin debutplate i 2015 med gjesteartister som Verk, Chris Holm og Lars Vaular. Debutplaten ble svært godt mottatt av norsk presse, og bandet fulgte opp slippet med en norgesturné med flere forrykende konserter.

Verdensrommet har på kort tid satt et skikkelig fotavtrykk i det norske musikklandskapet og har samarbeider med blant annet Onge Sushimane (Sushi x Kobe). Verdensrommet jobber nå med sin andre fullengder som kan forventes i 2018. Til høsten planlegger bandet en rekke større konserter, men før det ser du dem i Kunsthall Stavanger i samarbeid med Tou Scene!

Mato Polo, også kjent fra det fremadstormende Vibbe-kollektivet, har etterhvert opparbeidet seg lang og god fartstid som DJ i Bergen, ofte sammen med makker David Grytten. Mato/Grytten er kjent for å lage knallbra stemning uansett atmosfære og lokale, et mål og en mening som Mato akter å ta med seg videre til Stavanger denne kvelden!Sommerforestilling, fakultet for utøvende kunstfag avdeling dansScene 1

Torsdag 31. Mai
Dørene åpner: 17:30
Starter: 18:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


Danserne ved Fakultet for utøvende kunstfag/UiS er glad for å ha sin sommerforestilling ved Tou Scene for første gang. Denne kvelden viser studentene repertoar fra flere koreografer, både lærere ved utdanningen og gjestekoreografer. Vi ønsker alle velkommen til kunstnerisk prat i etterkant av forestillingen. 
Foto Morten Berentsen

Sommerforestilling, fakultet for utøvende kunstfag avdeling dansScene 1

Torsdag 31. Mai
Dørene åpner: 19:30
Starter: 20:00
Tillatt for alle.

Kjøp!


Danserne ved Fakultet for utøvende kunstfag/UiS er glad for å ha sin sommerforestilling ved Tou Scene for første gang. Denne kvelden viser studentene repertoar fra flere koreografer, både lærere ved utdanningen og gjestekoreografer. Vi ønsker alle velkommen til kunstnerisk prat i etterkant av forestillingen. 
Foto Morten Berentsen

RogalerretScene 1

Onsdag 06. Juni
Starter: 19:00
Tillatt for alle.Rogalerret inviterer aktuell norsk film for samtale og visning av klipp. Programmet slippes senere. 

Tou Scene
Dørene åpnes 19.00
Inngang: 50 kroner (kort eller kontant)

Rogalerret er et samarbeid mellom Filmkraft Rogaland og Tou Scene, og er støttet av Norsk Filminstitutt.

nyMusikk: Parak.Eets (DE)Scene 1 + cafe

Fredag 15. Juni
Dørene åpner: 20:00
Starter: 21:00
Aldersgrense: 18år

Kjøp!


nyMusikk i samarbeid med Tou Scene presenterer: Parak Eets 


Parak Eets spiller eksperimentell, improvisert musikk, og består av sangeren Ute Wassermann, Richard Scott på modulær synth og Emilio Gordoa på vibrafon. Kombinasjonen av analog modulær synth, preparert vibrafon og eksperimentell stemmebruk, skaper et helt unikt lydbilde en plass mellom organiske fuglelyder og elektroakustisk kammermusikk.


Nytt, friskt, abstrakt, og en perfekt start på Stavanger-sommeren!

Støttes av: